· · Komentari: 0
SAVET

Tri namirnice koje jedemo SVAKODNEVNO mogu biti štetne za HORMONE, ako se sa njima PRETERA

Ove namirnice mnogi jedu svakodnevno, a mogu loše uticati na hormone.

1636654636_tofu-gc69e06a37_1920.jpg
Foto: Piksabej

Kroz mnoge studije dokazano je da ishrana može negativno uticati na zdravlje, pa samim tim i na hormone, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Neke od namirnica unose se svakodnevno, a ako se sa njima pretera, onda može doći do disbalansa hormona.

Pročitajte još: Četiri znaka koja ukazuju na to da jedete PREVIŠE HLEBA

Soja

Iako je zdava namirnica, u prevelikim količinama soja može da šteti estrogenu tako što blokira njegovo vezivanja za receptore. Takođe nepovoljno može uticati i na druge hormone, posebno na testosteron zbog povišenog nivoa estrogena.

Uz prekomernu upotrebu soje, dolazi do inhibicije štitne žlezde.

Soja je jedna od najčešće genetski modifikovanih useva jer sadrži pesticide koji su nepovoljni po telo, te se sa njenom konzumacijom mora voditi računa.

Beli hleb

Pored toga što sadrži gluten, belo brašno i ugljeni hidrati kojih ima u hlebu dovode do gojaznosti, a samim tim i do disbalansa hormona, što takođe nepovoljno utiče na funkcionisanje nadbubrežne i štitne žlezde.

Beli šećer

Prekomerno unošenje belog šećera može dovesti do insulinske rezistencije, ali i do hormonske neravnoteže.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.