· · Коментари: 0
САВЕТ

Три намирнице које једемо СВАКОДНЕВНО могу бити штетне за ХОРМОНЕ, ако се са њима ПРЕТЕРА

Ове намирнице многи једу свакодневно, а могу лоше утицати на хормоне.

1636654636_tofu-gc69e06a37_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Кроз многе студије доказано је да исхрана може негативно утицати на здравље, па самим тим и на хормоне, како код жена тако и код мушкараца.

Неке од намирница уносе се свакодневно, а ако се са њима претера, онда може доћи до дисбаланса хормона.

Прочитајте још: Четири знака која указују на то да једете ПРЕВИШЕ ХЛЕБА

Соја

Иако је здава намирница, у превеликим количинама соја може да штети естрогену тако што блокира његово везивања за рецепторе. Такође неповољно може утицати и на друге хормоне, посебно на тестостерон због повишеног нивоа естрогена.

Уз прекомерну употребу соје, долази до инхибиције штитне жлезде.

Соја је једна од најчешће генетски модификованих усева јер садржи пестициде који су неповољни по тело, те се са њеном конзумацијом мора водити рачуна.

Бели хлеб

Поред тога што садржи глутен, бело брашно и угљени хидрати којих има у хлебу доводе до гојазности, а самим тим и до дисбаланса хормона, што такође неповољно утиче на функционисање надбубрежне и штитне жлезде.

Бели шећер

Прекомерно уношење белог шећера може довести до инсулинске резистенције, али и до хормонске неравнотеже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.