Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

ODLIČAN DIURETIK: Čaj od lipe podstiče znojenje

Lipa je jedna od vodećih biljaka u narodnoj medicini.

1624650902_seeds-58838_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Mirisna lipa je karakteristična po žutim medonosnim cvetovima, od kojih se pripremaju čajevi i napici blagog i prijatnog ukusa.

Čaj od lipe deluje kao diuretik i podstiče intenzivno znojenje.

Pročitajte još: Čaj od LJUBIČICA: Umiruje grlo i osip na koži

U narodnoj medicini lipa se upotrebljava protiv prehlade, gripa, kašlja, infekcije grla, povišene telesne temperature.

Zbog svog sedativnog dejstva, preporučljiva je i za relaksaciju mozga i nerava, protiv umora, glavobolje i kao pomoćno sredstvo u lečenju epilepsije.

Lipa se preporučuje i ženama u periodu menopauze u slučajevima napetosti i pojave nesanice.

Takođe, čaj od lipe može ublažiti neke simptome postmenstrualnog perioda.

Kako napraviti čaj od lipe za podsticanje znojenja, pročitajte ovde.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas