Oglas
· · Komentari: 0
partner

Kako odabir partnera utiče na KARIJERU? Psiholozi došli do zanimljivih podataka

Odabir emotivnog partnera utiče na naše ophođenje prema poslu, tvrde oni.

1641633556_50cfd776b5aceda3399bf0c08747a1f890c7d5ba.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Psiholozi koji su sproveli ovo istraživanje došli su do zanimljivih zaključaka. Jedno petogodišnje istraživanje dalo je odgovor na ovo pitanje. Odabir emotivnog partnera utiče na naše ophođenje prema poslu, tvrde oni.

Naime, ako pored sebe imamo partnera koji savesno obavlja svoj posao i pokazuje ambiciju da postane još uspešniji, mi ćemo biti motivisani njegovim ponašanjem i uložićemo maksimalne napore da svoj posao obavimo na najbolji mogući način.

Isto istraživanje otkriva da ovakvi parovi imaju mnogo više prostora za napredak u karijeri, jer jedno drugom konstantno pružaju podršku.

Pročitajte još: Reakcija organizma je neminovna: Šta se dešava u telu kada OPROSTITE prevaru ili uvredu?

Tokom istraživanja, psiholozi su pratili poslovni napredak više od 4.500 bračnih parova. Uz poslovni napredak, psiholozi su obratili pažnju i na to kako parovi provode svoje slobodno vreme, dele kućne poslove i koliko su uopšte zadovoljni svojim brakom.

Rezultati su pokazali da su osobe koje su pored sebe imale savesnog i organizovanog partnera neuporedivo više napredovale od osoba koje su pored sebe imale poslovno nezainteresovanog partnera. Savesni partneri bili su sigurna luka i utočište svojim emotivnim partnerima, pa su brakovi ovih ispitanika bili srećniji od manje ambicioznih i poslovno uspešnih parova.

Pročitajte još: Prejedanje u stresnim situacijama: U kakvoj su zapravo vezi STRES i KILAŽA?

Rezultati ovog istraživanja pođednako su primenjeni na oba pola, pa nije bitno da li je žena ili muškarac poslovno ambiciozniji, već je važno da uspešniji partner na pravi način motiviše onog drugog.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas