· · Komentari: 0
SEKS

Muškarac je kao zec? To znači da nije srećan, ali možete mu pomoći

Najveća nesreća koja može da zadesi muškarca je šrebrza ejakulacija, ali on nije kriv za to, već hormon koji se nasleđuje.

Depositphotos_18446801_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Gotovo da ne postoji veći udarac za muškarca nego što je nemogućnost zaustavljanja prebrzog doživljavanja orgazma. Sudeći po istraživanju naučnika, izgleda da oni malo toga mogu da učine po ovom pitanju.

Pročitajte još: Ako muškarca često boli glava - to nema veze sa seksom, a žene će biti BESNE kad saznaju razlog

Naime, to zavisi od genetskog zapisa nasleđenog od oca, tvrde švedski i finski naučnici. Istražujući ovu nepopularnu pojavu kod gotovo 1.500 muškaraca starosti između 18 do 45 godina, ustanovili su da u njihovom genu koji oslobađa dopamin postoji nasleđeni defekt.

Kriv je dopamin, a on se nasleđuje.

Dopamin je, inače, neurotransmiter koji ima glavnu ulogu u celokupnom seksualnom doživljaju.
Kod ovakvih muškaraca je nivo dopamina u mozgu, u ključnom trenutku, nizak. Zato i dolazi do preranog orgazma.

Pročitajte još: Ukoliko želite da očuvate vezu nikako ne radite sledeće stvari

Osim toga, kod njih je taj ključni gen, koji utiče na oslobađanje dopamina, hormona sreće i zadovoljstva, malo drugačijeg oblika u odnosu na muškarce koji nemaju ove poteškoće.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.