· · Komentari: 0
NEGA LJUBIMACA

6 korisnih saveta za efikasno KUPANJE PSA: Ovi trikovi će vam olakšati ceo proces!

Kupanje vašeg psa je neophodna aktivnost, posebno u toplijim mesecima. U zavisnosti od veličine vašeg psa, kupanje nekada može biti pravi izazov

1656688214_animal-gdd2fd08ab_640.jpg
Foto: Piksabej

Većina pasa bi radije preskočila vreme kupanja, ali nakon što satima provedu trčkarajući napolju, kupanje vašeg psa je odličan način da ga zaštitite od prljavštine, buba i parazita. Kupanje vašeg psa ne mora da bude teško, pa evo nekoliko jednostavnih koraka koji će vam olakšati kupanje.

Pročitajte još: Zašto su BUNDEVE dobre za PSE: Zdravstvene prednosti zbog kojih obavezno treba uključiti bundevu u ishranu ljubimca

1. Očistite krzno 

Pripremite krzno četkom po celoj površini. Ovo pomaže da se oslobodite otpale dlake, zapetljavanja i ostataka. Osim toga, počinje proces kupanja sa kvalitetnim vremenom između vas i vašeg psa. Iščetkajte psa što je više moguće pre sledećeg koraka.

2. Koristite peškir na dnu kade

Kade mogu biti klizave, posebno kada koristite proizvode sa sapunom! Spuštanjem peškira na pod kade omogućavate šapama vašeg psa nešto za šta će se uhvatiti, pazeći da ostane stabilan tokom kupanja. Takođe pas vam može i izgrebati kadu ako se rita i ne voli kupanje, tako da stavljanje neke neklizajuće površine na dno je obavezna preporuka i za ljubimca i za vašu kadu. 

3. Proverite temperaturu vode

Uvek testirajte temperaturu vode rukom pre nego što stavite psa u kadu. Najbolja je topla voda telesne temperature - ne previše topla ili previše hladna. Kada stavite vašeg psa u kadu, polako kvasite telo od nogu na gore i ostavite glavu za kraj.

4. Vreme je za sapunjanje 

Koristite šampon koji je dizajniran za pse. Ukoliko vaš pas ima osetljivu kožu, kupite šampon za hipersenzitivne pse. Koristite ih kao i običan šampon tako što ćete ga naneti penom, a zatim ga polako utrljati u krzno vašeg psa za lepo dubinsko čišćenje. Vodite računa oko očiju kako ne bi došlo do iritiranja. 

5. Temeljno isperite

Obavezno isperite psa i uverite se da nema više proizvoda na krznu, samo da biste izbegli potencijalnu iritaciju kože. Kada mu ispirete glavu, nagnite je i koristite posudu ili ručno crevo da biste izbegli da mu voda ili sapun uđu u oči. Isperite celo krzo koliko god da je puta potrebno. 

6. Na kraju osušite peškirom

Vaš pas zna kako da se osuši, ali i vi možete pomoći! Istrljajte dobro psa peškirom, a zatim položite jedan čist peškir na pod gde bi vaš pas mogao da legne dok ne bude skroz suv. 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.