· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

Da li ste znali da se od MASAŽE LICA zapravo može još više OSTARITI? Evo gde je problem i šta radite pogrešno (VIDEO)

Mnoge dame kao metod protiv starenja primenjuju popularni fitnes za lice ili gimnastiku za lice

1674080525_1629380334-profimedia-0555746697-750x500.jpg
Foto: Profimedia

Ispostavlja se da vežbe za lice mogu doneti ne samo koristi, već i štetu. Prema rečima dr Igora Patrina, preterano aktivni izrazi lica mogu samo da ubrzaju proces starenja. Na kraju krajeva, sam sloj mišića lica je veoma tanak, ali između njih i kostiju lica dela lobanje postoji duboki masni sloj, koji pomaže mišićima da ne padaju. NJegov volumen ne zavisi od toga da li smo deblji ili mršaviji, a sa godinama ima tendenciju da se iscrpljuje.

Pročitajte još: Stavite ALUMINIJUMSKU foliju na lice: Trik profesionalaca koji će učiniti da izgledate odmorno i sveže

Aktivni izrazi lica doprinose ovom procesu. Zbog toga, sa stanjivanjem ovog sloja, mišići počinju da opadaju. Stoga, fitnes za lice nije tako bezopasan kao što se čini. Može izazvati pojavu i nasolabijalnih nabora i nazolakrimalnih žlebova ako se zanesete vežbama za srednji deo lica.

Generalno, možemo reći da je popularnost fitnesa lica i dalje više marketinška nego prava tehnika za usporavanje starenja...

Ali gimnastika za lice takođe ima svoje prednosti. Prema rečima dr Patrina, vežbanje će pomoći da se rasprši limfa, a to je korisno za edematozno-deformisan tip lica. Takođe vam mogu pomoći da naučite da kontrolišete izraze lica. Ali vežbe treba birati veoma pažljivo i namerno. I Igor Patrin je daleko od prvog doktora i kozmetologa koji je izrazio takvu tačku gledišta.

Pročitajte još: Potreban vam je samo KAIŠ: Pretvorite dug blejzer u kraću i originalniju varijantu (VIDEO)

Generalno, možemo reći da je popularnost fitnesa lica i dalje više marketinška nego prava tehnika za usporavanje starenja. Pre svega, mlad izgled je zbog stanja kostiju i tkiva lica, kao i genetike i hormonskog nivoa.

Zato je za sada najbolji način da duže zadržite svež izgled da pratite svoje zdravlje, na vreme lečite hronične bolesti, pravilno jedete, održavate dnevnu rutinu i dovoljno se bavite fizičkom aktivnošću. U tome nema tajni, ali čudesne metode za očuvanje mladosti još nisu pronađene.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.