Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Najbolji način šminkanja koji će učiniti da izgledate manje umorno: U ovome je ključ

Šminka može da bude prva pomoć u ovom slučaju

1660826430_a4ca8ea897ba6d3ef116c94abe73eeeeabfba84c.jpg
Foto: Unspash
Oglas

Usled brojnih obaveza ne stižemo da spavamo onoliko koliko je potrebno, a to se odmah odražava kako na unutrašnje stanje organizma, tako i na fizički izgled.

Ali nije izgubljena svaka nada, uz nekoliko saveta za pravilno korišćenje kozmetičkih proizvoda možete da nadomestite nekoliko sati sna, iako bi ovo trebalo što manje da se primenjuje i da se pronađe vreme za odmor.

- Umoran izgled je rezultat nedostatka sna, hidratacije ili samo života uopšte. Prava šminka, pravilno nanešena, može da pomogne da vaše lice dovedete u zdravo stanje. Ako se pravilno koristi, šminka zaista može da učini da izgledate kao da ste imali kvalitetan san. Sa pravim korektorom u osnovi možete da izbrišete umor oko očiju - kaže šminker Džejmi Grinberg, piše Huffpost.

Pročitajte još: VEČITI KLASIK: Ukoliko su vam dosadile farmerke, ovo je komad odeće za vas (FOTO)

Kako ističu šminkeri ključ je da se naglase crte lica bez teškog izgleda, zadržavajući svež osećaj na koži. Tako bi trebalo da biramo proizvode mekog sjaja, koji će dati blistavost licu, ali ne previše.

- Držim se dalje od korišćenja tamnih ajlajnera i senki na očima, i oslanjam se na sveže boje i dodatni sjaj kako bih nadoknadio izgled umorne kože i natečene oči. Tople boje poput breskve i zlatnih nijansi daju iluziju zdravlja - objašnjava šminker.

Takođe, predlaže da nanosite maskaru samo na gornje trepavice što će podići oči, čineći da izgledaju živahnije. Zatim nanesite rumenilo na jabučice obraza ili malo iznad. Ako ga dodate niže, to može da povuče lice ka dole.

Pročitajte još: Saveti profesionalnih šminkera: Ovo treba da dodate u puder i koža će zablistati, a sve nesavršenosti biće pokrivene

Ono u čemu greše mnogi je nanošenje korektora, većina misli da je bolje da se nanese što više, ali ipak ovo nije tačno. Nanesite malu količinu na unutrašnji i spoljašnji ugao oka i izblendajte.

Zapamtite da koliko god da ste umorni, manje bi moglo da bude više.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas