· · Komentari: 0
CIPELE

Ovu obuću NIKADA ne kupujte: ŠEST pari cipela koje mogu da vam UNIŠTE STOPALA (VIDEO)

Leto je najkritičniji period za noge, jer se tada najviše nose visoke potpetice i obrnuto - potpuno ravna obuća.

Pogrešno se veruje da su samo vrtoglavo visoke potpetice opasne za stopala. Naprotiv, ravna obuća je podjednako štetna za kolena i kičmu.

Pročitajte još: Sa 20 "terajte" modu, sa 30 istaknite prednosti, sa 40 pokrijte kolena!

Foto: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE

1. Visoke štikle

Istraživači sa Univerziteta u Mančesteru su naučno dokazali da su visoke potpetice štetne za noge, jer skraćuju mišić potkolenice. Štikle skraćuju mišić za neverovatnih 13 odsto! pa može da se dogodi da osoba koja redovno nosi potpetice visoke 10 santimetara završi u gipsu i kod fizioterapeuta bez ikakve povrede!

Skraćuju mišić za 13%

Visoke potpetice izazivaju bol u leđima i oštećenje nerava i kolena. Ne treba da ih bacite, ne nosite ih često. Tačnije, kupujte cipele sa štiklom do šest santimetara.

Foto: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE

2. Platforme

Niske žene obožavaju platforme, jer noseći njih dobijaju na visini. Ove cipele su nefleksibilne, krute i opasne za hodanje. U njima se često dešavaju nezgode. Doktori predlažu da, ako ste čvrsto odlučili da želite platforme, kupite one koje su ravne, bez štikle.

Platforme su krute, a japanke najopasnije.

3. Japanke

Ovo je najsmrtonosnija obuća. Ove papuče stvaraju pritsdk na svim zglobovima tokom hodanja, a redovno stvaraju žuljeve.

Kada se kupuju cipele?
Nikada ujutru, uvek popodne, jer se tada stopala već opuste i prošire do pravog broja.

4. Baletanke

Ova obuća na daje nikakvu podršku stopalu i vremenom se ris spušta i širi. Dakle, ako vas bole kolena to je od baletanki. Ako vas bole zglobovi, to je ponovo od ravne obuće. Ne morate da ih bacite, ali morate da u njih ubacite ortopedske uloške.

Foto: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE
Patike su previše meke i loše su za hodanje.

5. Špicaste cipele

U njima se dame osećaju kao kraljice, ali moraju da znaju da ove cipele sistematski deformišu stopala, jer ih pritiskaju sa strane.

Pročitajte još: GROZNE SU, ali svi će nositi ove SANDALE jer su udobne (Foto)

6. Patike

Odlične su za trčanje i vežbanje, ali ne i svakodnevno hodanje. Kao što su platforme previše rigidne, tako su patike previše fleksibilne. Idealna obuća treba da bude nešto između.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.