· · Komentari: 0
DOMAĆA NEGA

TOP 5 MASKI ZA LICE OD MEDA: Recepti za zdravu i blistavu kožu

Ko ne želi čistu i blistavu kožu? Na kraju krajeva, svakako većinu vremena posvećujemo nezi kože.

1654681404_profimedia-0687935265.jpg
Foto: Profimedia

Med koji je popularno poznat kao nektar bogova je drevni lek za lečenje zdravstvenih ili kožnih problema. Obogaćen brojnim hranljivim materijama, med je dobar za održavanje optimalnog zdravlja. Upotreba maske za lice od meda može pomoći kod mnogih kožnih problema kao što su akne, ožiljci, pigmentacija, tamne mrlje, suva koža i mnogi drugi.

Ovo su neke od prednosti domaće maske za lice sa medom:

  • Bori se protiv akni
  • Svetli tamna područja
  • Tretira bore
  • Omekšava i tretira suvu kožu

Pročitajte još: Pet saveta za NEGU KOŽE za žene u 30-im godinama: Evo kako da izbegnete "vranine noge"

Recepti za 5 najboljih domaćih maski sa medom 

1. Maska za lice od kurkume i meda 

Anti-inflamatorna svojstva kurkume će ciljati vaše pore i smiriti upalu uzrokovanu aknama. Kurkuma se popularno koristi za ublažavanje ožiljaka od akni i izbijanja akni. Dakle, kombinacija meda i kurkume će očistiti pore kože koje su začepljene prljavštinom, bakterijama i mrtvom kožom. Na taj način više ne možete primetiti probleme sa kožom.

Sastojci:

  • 1 kašika meda
  • Prstohvat kurkume

Proces

Pomešajte prstohvat kurkume u prahu sa kašikom meda. Nanesite smešu na mesto zahvaćeno aknama i ostavite da deluje 20-30 minuta. Kasnije isperite mlakom vodom. Nemojte dodavati previše kurkume u mešavinu jer može zaprljati vašu kožu.

2. Maska za lice od cimeta i meda

Cimet poseduje neka od neverovatnih svojstava kao što su antiinflamatorna i antibakterijska. Ova moćna svojstva cimeta mogu ga naterati da deluje protiv akni i fleka na koži. Cimet takođe može da podstakne dobar protok, i tako isušuje kožu i smanjuje akne. Med zajedno sa cimetom može ublažiti upalu uzrokovanu izbijanjem akni.

Sastojci:

  • 1-2 kašike meda
  • 1 kašičica cimeta u prahu

Proces

Pomešajte cimet u prahu sa 1-2 kašike meda u gustu pastu. Mešavinu možete naneti na područje zahvaćeno aknama ili ožiljke od akni. Ostavite da deluje 15-20 minuta dok se ne osuši, a zatim isperite.

Pročitajte još: TAJNA VEČNE MLADOSTI: Trikovi za lepotu sa LEDOM koje ćete prosto obožavati

3. Pakovanje za lice od akni od sode bikarbone i meda

Soda bikarbona je jedan od najpopularnijih i odličnih lekova za akne, mitisere i pigmentaciju. Ovaj blagi piling će ukloniti mrtve ćelije kože, višak ulja i bakterije iz začepljenih pora. Zbog toga svojim antibakterijskim svojstvima leči akne i sprečava izbijanje. Ovaj "lek" od sode bikarbone i meda takođe će ukloniti ožiljke od akni.

Sastojci:

  • 2 kašike sirovog meda
  • 1 kašičica sode bikarbone

Proces

Pomešajte sirovi med sa kašikom sode bikarbone u gustu pastu. Nanesite mešavinu prstima na područje zahvaćeno aknama. Nežno trljajte kružnim pokretima 3-5 minuta. Isperite mlakom vodom.

4. Pakovanje za lice od kokosovog ulja i meda

Kokosovo ulje se koristi u mnoštvu kozmetičkih proizvoda sa dobrim razlogom. Pomaže u hidrataciji i vlaženju kože. Sa svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, kokosovo ulje deluje kao odličan hidratant i balansira proizvodnju sebuma. Kada je koža dobro navlažena, sprečava pojavu akni u budućnosti. 

Sastojci:

  • 1 kašičica devičanskog kokosovog ulja
  • 1 kašičica sirovog meda

Proces

Pomešajte kašičicu meda sa kokosovim uljem i mešajte dok se ulje ne rastvori. Nanesite mešavinu na područja zahvaćena aknama ili po celom licu. Ostavite da se osuši 15 minuta i isperite.

Pročitajte još: Lovorov list za brži rast kose, svilenkast sjaj i protiv peruti: Tretirajte kosu ovom smesom pre pranja za fantastične rezultate (RECEPT)

5. Maska za lice od limuna i meda

Pošto su limuni bogati vitaminom C, vremenom mogu posvetliti i posvetliti vašu kožu. Ima antioksidante koji eliminišu slobodne radikale i podstiču proizvodnju kolagena. Snažna svojstva limuna mogu ukloniti hiperpigmentirane mrtve ćelije kože i otpušiti pore.

Sastojci:

  • 1 kašika sirovog meda
  • 2-3 kapi eteričnog ulja limuna

Proces

Pomešajte oba sastojka u finu pastu i nanesite na celo lice. Ostavite da se osuši 15-20 minuta i isperite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.