· · Komentari: 0
KUHINJA

Koliko kilograma imate zavisi od toga koje vam je boje kuhinja

Stručnjaci tvrde da neke boje smanjuju apetit, pa ukoliko je to mesto okupljanja svih ukućana birajte neutralne nijanse

Depositphotos_323122670_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Iako su upravo moderne kuhinje u kojima preovlađuju ljubičaste, plave i zelene nijanse, pre nego što odlučite da prostoriju u kojoj spremate hranu osvežite ovim bojama, trebalo bi da znate da to nije najbolje rešenje, naročito ako ste premršavi.

Pročitajte još: Postoji samo jedan komad nameštaja koji se nasleđuje, da li znate koji je to?

Stručnjaci, naime, tvrde da ove boje smanjuju apetit. Zato, ako želite da kuhinja bude mesto u kojem ćete rado boraviti ne samo vi, već svi ukućani, bolje je da se opredelite za neutralne tonove, bele kuhinjske elemente kombinovane sa nijansama drveta.

Crvena kuhinja daje osećaj topline

Osećaj topline i udobnosti podariće vam kuhinja u kojoj dominiraju nijanse žute i crvene. Crvena boja pojačava želju za hranom, ubrzava metabolizam i disanje... Stručnjaci, međutim, savetuju da jarke boje ne koristite za kuhinjske frontove, već za detalje. Dovoljno je, na primer, da jedan zid okrečite u "vrišteću" boju, a da ostatak kuhinje bude smiren.

Crvena otvara apetit Foto: Depozitfoto

Pročitajte još: Komad nameštaja koji odaje vaš stil: Ovakvu fotelju MORATE da imate u domu

Sličan efekat postiže se i tapetama i izborom upečatljivih pločica. U najtoplije mesto u vašem domu slobodno ubacite narandžastu, pink, tirkiznu.., ali kako ni u čemu ne treba preterivati, to pravilo važi i u ovom slučaju.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.