· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Magični GLICERIN za čišćenje doma: Usijajte podove, sprečite prašinu, očistite mrlje...

Ukoliko niste znali za šta je sve glicerin koristan, donosimo vam predloge njegove upotrebe u domu.

1632170657_Depositphotos_8742687_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je vrlo široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedeti vreme, novac i živce posebno kada je reč o čišćenju i održavanju doma. Upravo to nije nikome omiljena aktivnost, zar ne?

Pročitajte još: Ovo su frizure koje daju VOLUMEN: Ako imate TANKU KOSU, ošišajte se OVAKO (FOTO)

Ako glicerinom ispolirate nalakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima....

Očistite “teške” mrlje

Mrlje od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto na svojoj garderobi ili sipati glizcerin na uflekani komad tapaciranog nameštaja, a posle toga ga isprati u slanoj vodi.

Pročitajte još: Koktel za bolju probavu: Čaj koji rešava probleme

Lako ćete očistiti i svežu mrlju od kafe ili čaja ako na umrljani deo odeće staviti smesu glicerina i kuhinjske soli, u odnosu jedan prema jedan. Čim mrlja izbledi, odmah je operite na ubičajen način, ručno ili u veš mašini.

Glicerin protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate nalakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Pročitajte još: PET RAZLOGA zbog kojih svako jutro treba da pojedete 4 NATOPLJENA badema

Podovi će sijati

Ukoliko u svojoj kući imate parket ili laminat, jednostavno ih obrišite mešavinom vode i glicerine u odnosu 3 kašike glicerina na 5 litara vode. Podovi će zasjati odmah nakon što se osuše!

Pravilno održavanje kožnog nameštaja

Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

Pročitajte još: Počnite dan jednom stabljikom celera i uživaćete gledajući se u ogledalo

Prozori

Pomešajte glicerin i etil alkohol u razmeri jedan prema deset i ovom smesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.