Oglas
· · Komentari: 0

NJih treba da imate u radnom okruženju: Biljke koje ublažavaju napetost i stres

Stručnjaci smatraju da neke biljke povoljno utiču na naše mentalno stanje

1663745607_pexels-huy-phan-3076899.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Stres i napetost postali su svakodnevica naših života. Da bismo ih ublažili, možemo se okružiti biljkama koje mogu ublažiti napetost mišića i smanjiti povećanu srčanu aktivnost.

1. Lavanda

Lavanda karakteriše opojan miris i savršena nijansa ljubičaste boje. Ova biljka u kući može poboljšati raspoloženje i pomoći da lakše zaspite. Miris ove biljke ima umirujuća svojstva koja pomažu u redukciji nivoa stresa.

2. Dracena

Ova saksijska biljka poznata je i pod nazivom "Ženski zmaj", a u nekim delovima sveta poznata je i pod nazivom "Zmajevo drvo". U ranija vremena se verovalo da ova biljka privlači uspeh i sreću. Osim toga, dracena nije zahtevna za održavanje i nije ljubitelj jakih sunčevih zraka i promaje, a sjajan je prečišćivač vazduha. Kako apsorbuje štetne čestice iz vazduha, u vašoj sobi biće više kiseonika.

Pročitajte još: Stižu nam kišoviti dani: Koristan trik kako da najbrže osušite mokru obuću

3. Bršljan

Bršljan je biljka koja može efikasno smanjiti rizik od nastanka bolesti koje se prenose putem vazduha, te pomaže kod alergija. Može ublažiti glavobolju, nivo stresa i pomoći da lakše zaspite. IDealan je izbor ako imate problema sa astmom.

4. Bosiljak

Osim što je savršen dodatak jelima, ova biljka može ublažiti osećaj anskioznosti i stresa. Pored toga, utiče pozitivno na raspoloženje.

5. Nana

Ova biljka ima osvežavajući i prijatan miris jer sadrži mentol. Kao i u prethodnim slučajevima, pomaže kod smanjenja nivoa stresa i dati vam energiju.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas