Oglas
· · Komentari: 0

ZEN I MAJNDFUL STIL U UREĐENJU ENTERIJERA: Nađite mir u svakom kutku svog doma

Ne morate ići u Kinu ili Japan da biste dostigli zen, niti morate potpuno prilagoditi svoj životni prostor tom stilu da biste u njemu mogli da se potpuno opustite i dosegnete duševni mir

1654768231_vinicius-amnx-amano-17NCG_wOkMY-unsplash.jpg
Photo:Unsplash
Oglas

Takođe, nije neophodno ni da ste budista, već da samo volite sebe i želite da povremeno slušate, osluškujete vaše unutrašnje biće. Da budete nežni prema njemu, negujete ga i udovoljavate mu.

Ukoliko svoj dom, ili bar neki njegov deo, opremite tako da bude u zen i majndful stilu (jednom od top 10 trendova za ovu godinu), nećete se samo vi osećati smireno, već i vaši ukućani, a i gosti, koji će odmah po ulasku prepoznati pozitivnu energiju kojom vaša kuća odiše. Znate o čemu pričamo, sigurno vam se dogodilo da kad kod nekog dođete osetite "dobru energiju" tog prostora.

Nije reč o strogom poštovanju feng šui koncepta, već o načinu uređenja enterijera. 

Možete mu pristupiti i iz ugla održivog, ekološki prihvatljivog dizajna, ili njemu sličnim formama.

Svetlo drvo, čiste linije i "plutajuće" površine daju prepoznatljivi ton zen-životu. Dizajneri ovih prostora oslanjaju se na pristup "manje je više", a dekor zadržava organski i prirodan imidž. Naglasak je stavljen na svest o tome kako će prostor, kao i nameštaj i dekor, uticati na emocije i opšte blagostanje. U tom smislu, ovi izrazito personalizovani enterijeri, trebalo bi da podstiču razvoj najboljih verzija nas samih. Tako tehnika svesne meditacije koja je dostigla veliku popularnost širom sveta, majndfulnes (svesno obraćanje pažnje na sadašnji trenutak), u zagrljaju "starijeg brata", zen budizma, svoje "uzemljenje" našla je baš u stilovima uređenja enterijera, o kojima govorimo.

Photo:Unsplash

Detalji kao što su hvatači sunca (kristali u obliku suze koji povremeno stvaraju dugine boje kada ih sunce obasja), mini zen-bašta (koju možete i sami napraviti), sobne biljke i mirišljavi štapići u dekorativnim vazicama ili fontanica od kamena i drveta, koja "donosi sreću", toliko su lepi i efektni da će skrenuti pažnju na sebe gde god ih postavite. Isto tako, veliko kamenje na "tasu", takođe od kamena, koje simbolizuje opšti balans, odlično se uklapa u sobu skandinavskog stila, dok će, stilizovano drvo u saksiji ulepšati dnevnu sobu.

Photo:Unsplash

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Kupatilo je sinonim za opuštanje i spa, pa se u njemu manji zen detalji prirodno nalaze, ali nećete pogrešiti ni ako, u potpuno belom prostoru, pored kade, među bele oblutke, "zasadite" veštačko drvo sa svetlo roze cvetovima. Ne brinite, neće se prljati jer ga, nakon svakog kupanja, možete jednostavno istuširati i na taj način skinuti prašinu sa njega. Baš kao i sa vaše, životom užurbane, duše.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas