· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

Da li znate koje je najstresnije vreme za majke?

Nova naučna istraživanja pokazala su koje je najstresnije vreme za majke

1609942417_stres-1.jpg
Foto: depositphotos

Rezultati britanskog istraživanja rađena su i na tome, kako bi se utvrdilo da li su žene u 8h:25 minuta, opasne i za volanom.

Pročitajte još: Kako pomoći detetu da PREVAZIĐE STRAH od odvajanja od roditelja? Primenite savete

Naučnici su konstatovali da u to doba dana žene postaju svesne da će deca zakasniti u školu, da će i one kasniti na posao i razmišljaju o hiljadu stvari koje ne treba da zaborave dok pripremaju decu. Kako je pokazalo istraživanje da se radi o stresnom periodu, potvrđeno je da se uznemirenost prenosi i na decu koja postaju rastrojenija.

Foto: despositos

Britanski istraživači su istakli da je 8,25 časova i vreme kada na hiljade majki seda u kola kako bi odvezle decu u školu uz istovremeni strah da će prekasno stići, tako da su manje obazrive za volanom i pod većim stresom nego obično, što utiče na saobraćajne nesreće. Istraživanje je pokazalo da je 40 odsto žena, kada stvarno počne svoj radni dan, već pod stresom zbog saobraćaja koji su morale da "prežive".

Svaka druga žena je priznala i da izbegne najmanje tri sudara tokom godine na putu od škole gde je ostavila dete do posla, tako da se savetuje malo ranije buđenje kako bi se izbegle nesreće.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.