Oglas
· · Komentari: 0

NAJČEŠĆE GREŠKE RODITELJA: Terapeuti tvrde da zbog njih dete gubi samopouzdanje

Tri ponašanja roditelja koja uništavaju samopouzdanje kod mališana

1717424793_Foto-Shuttertsock-roditeljstvo.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Mnogi roditelji žele da doprinesu razvoju samopouzdanja kod svoje dece. Ali dok određena ponašanja mogu doprineti tom cilju, druga mogu doneti više štete nego koristi. Terapeutkinja Lara Džalul upozorila je na tri takva ponašanja roditelja koja uništavaju samopouzdanje dece.

Prestrogo reagovanje na njihove greške

Greške su deo učenja. Važno je prihvatiti grešku, naučiti nešto iz nje i krenuti dalje.

Činiti sve za njih

Roditelji treba da budu uz svoju decu dok ona pokušavaju da sami rešavaju svoje probleme, ali to ne znači da treba da rade sve umesto njih.

Isticanje njihovih slabosti umesto njihovih prednosti

Ohrabrenje omogućava deci da preuzmu više rizika i veruju u sebe, tako da je važno pohvaliti njihove prednosti, a ne fokusirati se na njihove slabosti.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas