Oglas
· · Komentari: 0

Supruga frontmena Leksington benda o najnežnijem periodu sa bebom: ''U PRIRODU NEMAMO RAZLOGA DA SUMNJAMO! ''(FOTO)

Aleksandra Vasković podelila je savete o dojenju, a objavom raznežila mnoge

1677397085_Vaskovic-naslovna.png
Photo: Instagram printscreen/ _mrs.vaskovic_
Oglas

Pevač Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra, nedavno su se ostvarili u ulozi roditelja po treći put.
Ali, radost povodom rođenja bebe odmah su zamenili briga i strah. Helena je rođena sa urođenom srčanom manom, zbog čega joj je odmah nakon porođaja operisano srce. 
Rdotielji su se hrabro borili, i sada su svi na sigurnom u svom porodičnom domu, gde beba dobro napreduje.

Iskusna mama i hrabra mlada žena Aleksandra, nesebično deli svoja iskustva i savete na društvenim mrežama, kako bi olakšala onim mamama kojima je to potrebno. Tako je ovoga puta podelila iskustvo, vezano za dojenje njene najmlađe naslednice, uz fotografiju ovog najnežnijeg trenutka, koji razneži i najhladnija srca.

- Koliko god da je bilo izazova od njenog rođenja, ono što je teklo glatko od samog početka verovali ili ne bilo je uspostavljanje laktacije i dojenje. Laktaciju sam uspostavila već u porodilištu, ona je prihvatila dojenje u bolnici pre operacije, i nastavila da sisa i nakon izlaska sa intenzivne nege. I meni je bilo neverovatno s obzirom šta je sve prošla, ali očigledno je da u prirodu nemamo razloga da sumnjamo.
Verujem da mogu da zahvalim i iskustvu i edukaciji, jer mi je to pomoglo da istrajem u nameri da dojim, a u nastavku delim sa vama korake koji se nadam da će vam biti od pomoći na putu do uspešnog dojenja, jer je zaista moguće, napisala je ova prelepa majka.

Ona je još dodala par veoma vrednih saveta za buduće majke:

- Na samom početku, pogotovo ukoliko ste se prvi put porodili, osnovna edukacija je zaista neophodna,kako bi se upoznali sa fiziologijom laktacije, ali i razbili sve mitove koji o dojenju vladaju. Potražite relevantne izvore, ne časopise ili savete od komšinice.
Vrlo važna stvar, je da bez trunke griže savesti, uklonite iz vašeg okruženja sve savetodavce i suflere, koji vas čine da se osećate uplašeno, nesigurno, i da niste sposobni da dojite svoju bebu. Uspostavljanje laktacije za novopečenu mamu je dovoljno izazovno.

Aleksandra je još objasnila da je i okruženje veoma bitno, te da pokušate da napravite udobnu oazu u kojoj ćete se i vi i beba osećati udobno i ušuškano:

- Nadjite mesto i kutak u stanu gde se osećate smireno i udobno, i dajte sebi i bebi vremena da se upoznate i povežete. Bilo bi lepo i da je partner pored vas.
• Odaberite POLOŽAJ koji vam je najudobniji, smestite se lepo, približite sebi vodu jer se često desi da čim beba počne da sisa, javlja se osećaj žedji.
• Pratite da li je beba dobro “uhvatila” bradavicu, i da je ne “žvaće” već da je napravila vakum i da čujete kako guta.
• Dojite na BEBIN ZAHTEV jer samo tako ćete najbolje uspostaviti ciklus ponude i potražnje. Zapamtite, najbolji stimulus za produkciju mleka je beba koja sisa. Ukoliko dojite na zahtev ( a ne u tačno odredjeno vreme) stvaraće se onoliko mleka koliko je bebi potrebno.
• Ukoliko iz bilo kog razloga BEBA NIJE PORED VAS moguće je održati laktaciju imitiranjem bebine potražnje, redovnim izmlazanjem pimpicom ( ručnom ili električnom) na svaka 3 sata.

BONUS VIDEO:

 

 

                                   Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas