Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

SADNJA BOROVNICE iz semena: Trik koji svakome uspeva! (FOTO/VIDEO)

Borovnica je voće koje ima visoka antioksidativna svojstva i kojom se može sprečiti srčani napad i smanji holesterol, sasvim dovoljan razlog da je zasadite.

1623243999_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Pinterest/ Backjardgardening
Oglas

Borovnica je žbunasta biljka koja raste od 50 cm do 1 metar u visinu. Prepoznatljiva je po svojim jajolikim listovima, sitnom bobičastom plodu koji je na početku zelen, kasnije crven, a pred samo branje tamno teget ili crne boje.

Sve što vam treba za sadnju borovnice su nož, ubrus i malo zemlje.

Pročitajte još: Pet NAJBOLJIH CVETOVA koji drže bube podalje od vaše bašte! (FOTO)

Voli sunce ali je i vrlo otporna biljka pa uspeva da odoli suši, mrazu i vetru.

Sazreva od kraja jula do početka septembra, a plod je vrlo privlačan po svom ukusu i izgledu. 

Sadnja borovnice

Na društvenim mrežama se pojavio snimak najjednostavnije sadnje borovnice iz semena.

Sledeći put kada kupite borovnice u radnji ili na pijaci, sačuvajte nekoliko, kako biste probali da ih zasadite.

Sve što vam je potrebno su nožić, toalet papir i zemlja.

Pročitajte još: LUBENICA i KRASTAVAC u jednoj biljci: Za kalemljenje su vam potrebni samo žilet i štipaljka! (VIDEO)

Kako se vadi seme borovnice iz ploda?

Seme borovnice je sitno i zato ga niste ranije primetili dok ste uživali u njenom plodu.

Nožem rasecite borovnicu i pažljivo izvadite sitno seme. 

Stavite ga na blago nakva[en toalet papir ili ubrus.

Ostavite par dana na tamnom mestu, dok ne počne da klija, nakon toga premestite seme u saksiju sa zemljom i pretite rast biljke.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas