Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Uz jednostavan TRIK zaštitite ruke dok perete sudove

Od svih kućnih poslova, pranje posuđa posebno šteti koži ruku.

1613161498_Depositphotos_39501089_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Od svih kućnih poslova, pranje sudova posebno šteti koži ruku. Nokti, pod dugotrajnim držanjem ruku u vodi, mogu veoma da se oštete, te će vremenom postati krhki i slabi, a topla voda, iako je savršena za uklanjanje površine, može ukloniti sa kože njena prirodna ulja i lipide.

Pročitajte još: 4 česte navike koje škode kosi, a nismo ni svesni

Čak i sapuni koji imaju prirodan sastav mogu da sadrže sastojke poput sirćeta i limuna koji mogu da isuše ruke i da izazovu pucanje kože.

Pročitajte još: Srpska blogerka sa Malte: Nena Kay za Magazin Novosti otkriva neprikosnovene modne savete za sve dame (FOTO)

Pravi savet? Možda biste želeli da uložite u komplet rukavica za pranje posuđa kako biste zaštitili ruke dok perete posuđe. Ali ne zaustavljajte se na tome: Zašto zaštititi ruke samo od potencijalnih agresora, kada ih možete istovremeno navlažiti? 

Zaštitite ruke uz pomoć prirodnih ulja

Nanesite masku za ruke dok perete posuđe

Ako imate malo dodatnog ulja za jelo, pokušajte da ga nanesete na ruke pre nego što navučete rukavice. Bilo koje organsko ili nerafinisano - koristiće. Neka od naših omiljenih uključuju ekstradevičansko maslinovo ulje, koje sadrži visoku dozu vitamina E; kokosovo ulje, koje može pomoći vašoj koži da pojača proizvodnju kolagena i može poboljšati nivo vlage i funkciju barijere; ulje avokada, koje sadrži oleinsku kiselinu i mononezasićene masti; i bademovo ulje, koje je protivupalno i može pomoći u sprečavanju strukturnih oštećenja izazvanih UV zračenjem.

Ne samo da sama ulja pružaju lipide i antioksidanse koji omekšavaju kožu, nego i sparna, penasta voda odvodi ovu mini masku korak dalje: para povećava propustljivost kože, što može pomoći da ova zdrava ulja prodru dublje u pore za meku bebinu kožu. Nakon što se sve posuđe izriba i osuši, skinite rukavice i utrljajte višak ulja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas