Oglas
· · Komentari: 0
neprijatnost

Pratite ove savete i SMANJITE BOL tokom DEPILACIJE

Depilacija je spas, a ujedno i prava noćna mora većine žena. Koliko god da je korisna, ona može biti i prilično bolna. Zato vam predstavljamo super načine pomoću kojih će ovaj proces biti mnogo prijatniji!

1602494962_Depositphotos_152159498_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

1. Mala površina kože

Ako depilirate noge, krenite sa područjem oko članaka, a ukoliko krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina će vam olakšati posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bol će biti značajno manja.

2. Tableta protiv bolova

Oko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će podići prag bola i na taj način će vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

Pročitajte još: Sviđa vam se trend "NO MAKE UP", ali TO ne znači BEZ ŠMINKE, već nešto što NE OČEKUJETE

3. Hladna obloga za kožu

Kockice leda umotajte u najlon kesu, a zatim ih stavite u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osetite da vam je koža lagano otupela na nadražaj. Led će delovati kao analgetik jer će vam taj deo utrnuti i tako povećati vaš prag bola.

4. Piling kože

Pre nego krenete sa depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože i omogućićete dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.

5. Izbegavajte preduge dlačice

Dlačice na telu duže od 6 do 7 milimetara pre depilacije bi trebalo skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspešna.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Trik od 30 sekundi za bolji efekat SUVOG ŠAMPONA

6. Recite zbogom žiletima

Ako želite da telo depilirate voskom zaboravite na žilete i ostanite verni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspešna. Međutim, pošto ste probili led, dlačice će rasti mnogo tanje i time vam olakšati sledeću depilaciju i smanjiti bol.

7. Koristite obe ruke

Da bi postupak depilacije bio što uspešniji i manje bolan, koristite obe ruke. Nakon što nanesete traku za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite traku sa voskom.

8. Izbegavajte one dane u mesecu

Depilaciju ne bi trebalo da radite tokom dva dana pre i posle ciklusa. U tom periodu prag bola je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

Pročitajte još: Vau! NAJBOLJE istaknute oči dobićete ovim 2 u 1 proizvodom, a nije AJLAJNER

9. Nakon depilacije

Da bi sprečili iritacije na koži, 24 sata posle depilacije izbegavajte odlazak na sunce, aromatizovane losione ili one koje sadrže alkohol, kao i usku odeću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas