· · Коментари: 0
ЖЕНСКО ЗДРАВЉЕ

Ово је УЖАСНО! Да ли знате које све менструалне проблеме ТРПИ ЖЕНСКО ТЕЛО?

Ово су они дани када мушкарци не знају шта су згрешили, али када ни саме жене нису свесне који све симптоми и промене које имају су последица месечног циклуса

1593988598_zena-mesntruacija.jpg
Фото: Pixabay

Грчеви у стомаку и бол у доњем делу стомака најчешћи су симптоми менстуралних тегоба које долазе са редовним менструалним циклусом.

Вежбе за груди прочитаје овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Ипак, некада ни саме нисмо свесне шта нам се догађа са телом, које све промене трпи и да ли све може бити последица менструалних проблема. Иако неке жене имају среће па осећају мање њих или чак осећају неколико симптома, али мањег интензитета, ово су симптоми који се могу јавити.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Неизмерна глад је можда напријатнији од свих симптома, али проблем настаје кад схватимо да смо два пута вечерали у кратком периоду. Тада смо спремне за неколико десерта, али и за размишљање о томе шта нам се све једе. Потом то најчешће и реализујемо, а онда тек почне и савест да нам ради.

Главобоља је само један од симптома. У овој ситуацији лекари препоручују ибупрофен и наставак са нормалним свакодневним активностима, као да се ништа није догодило.

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

Отицање и осетљивост груди су први симптоми да ћете у овом периоду бити посебно осетљиве на све, па и на додир и уобичајену величину брусхалтера. 

Гасови су учестали у овом периоду, иако се жене сраме да признају. Гасови током оних дана су најсмрдљивији и то је резултат надутости која не да мира. 

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Надутост је разлог због којег је за време менструације женама најједноставије да носе памучне, растезљиве, лепршаве хаљинице. 

Умор са осећајем сличним као кад смо прехлађени и исцрпљеност су константни.

Затвор који прати несносан бол и осећај да ћете да експодирате. 

Промене расположења су најгора ноћна мора сваког мушкарца чија дама пролази кроз тих неколико осетљивих дана. У тим данима може заплакати због продатих ципела које смо желеле, мада нам и нису биле потребне нити смо о њима интезивно размишљале.

Прочитајте још: Ако сваког јутра почнете дан са ОВОМ намирницом тело ће вам бити захвално

Грчеви могу бити различитих врста и интензитета, па постоји и неколико начина на које можемо допринети њиховом смањењу. Најједноставнији метод је узимање неких од лекова са ибупрофен, али и домаћих чајева који решавају проблеме.

Столица је учестала. За време менструације отпуштају се хормони и хемикалије, који подстичу контракције у матерници захваљујући којима се крв истиска из тела. Ако тело испушта више хемикалија, део њих одлази у пробавни тракт. То је разлог зашто је столица честа, а може се претворити и у пролив.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.