· · Коментари: 0
болест

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Ове промене НЕ ИГНОРИШИТЕ, могле би да указују на РАК ПЛУЋА

Симптоми рака плућа укључују отежано дисање, главобољу и упорне болове у грудима. Ново истраживање је показало да И промена боје беоњаче може да указује на рак плућа.

1596444009_Depositphotos_321096042_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Рак плућа је једна од најозбиљнијих врста карцинома која се дијагностикује, баш из разлога јер га је обично тешко уочити док се не прошири на остале делове тела. У ризичној групи се налазите и уколико беоњаче поприме жућкасту боју.

Прочитајте још: Да ли знате када је ПРАВО време за ПРВУ ЈУТАРЊУ КАФУ?

„Ако беоњаче пожуте, то би могао бити знак рака плућа“, упозорила је британска лекарска комора.

Фото: Депосит

Ово стање је познато као жутица, која такође може узроковати да кожа постане жуц́каста, такође. Жутица је чест симптом код пацијената код којих је рак плућа узнапредовао. Обично је знак да се рак проширио и на друге делове тела.

Редовни систематски прегледи једино решење!

„Може се десити да немате уобичајене симптоме рака плућа док тумор не постане прилично велики“, упозоравају лекари.

Прочитајте још: Научници открили МЕТОДУ којом у 99 одсто случајева може да се открије РАК ПРОСТАТЕ

„То значи да га можда открити само ако урадите рендгенски снимак. Ако имате тумор који се проширио изван плућа, први симптом можда уопште не долази из ваших груди.“

Прочитајте још: Људи у Србији масовно траже ПОМОЋ ПСИХОЛОГА, ево ИЗ КОГ ГРАДА НАЈВИШЕ

„С обзиром да је ова болест подмукла, редован систематски преглед је обавезан. Не чекајте да се симптоми развију, идите на контроле“, саветују лекари.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.