Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕСАНИЦА

Није у питању сујеверје, већ ЛЕК: Због чега је добро држати БЕЛИ ЛУК испод јастука?

Бели лук може побољшати проблеме са несаницом.

1638282661_shutterstock_1312901660.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Познато је да сирови бели лук делује као природан антибиотик када се конзумира. Међутим, бели лук не морате само да уносите у организам, како бисте били здрави. Довољно је и да удишете његов мирис.

Мирис белог лука има умирујући ефекат, због којег се посебно препоручује онима који имају проблема са несаницом.

Прочитајте још: Потребно је само да избројите до ТРИ: Једноставна, а моћна вежба дисања против НЕСАНИЦЕ

Захваљујући чену белог лука који ћете држати испод јастука, лакше ћете утонути у сан.

Мирис белог лука ће вам побољшати квалитет сна - утоку ноћи се нећете будити, а сан ће бити константан. Довољно је само да очистите један или два чена белог лука, и ставите их под јастук.

Иако је мало непријатан, мирис белог лука испод јастука не треба да вас брине. До вас ће доспети слаб мирис, који је довољан за умирење. Такође, ујутру се нећете осећати на лук, јер његов мирис не можете да добијете без конзумирања или директног контакта преко коже.

Поред тога што је идеалан за несаницу када се ставља испод јастука, мирис белог лука може да прочисти закрчене дисајне путеве, јер када се удише, алицин из белог лука разграђује секрет.

На тај начин ћете лакше дисати, а самим тим и боље спавати. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas