Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири намирнице идеалне за све који су на дијети: Ево шта им је заједничко

Стручњаци за исхрану саветују да је важно да приликом дијете укључимо протеине

1685612317_shutterstock_124151692.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дијета са високим садржајем протеина је, према речима нутрициониста, веома ефикасна јер повец́ава осец́ај ситости, чиме се смањује укупни унос калорија, а све уз очување чисте телесне масе.

Они објашњавају да 25-30% дневних калорија треба да долази из извора протеина, а дали су и препоруке намирница које би требало да уврстите у своју свакодневну исхрану ако желите да смршате.

Јаја

Једно јаје има шест грама протеина и они се сматрају "најбољим високопротеинским доручком за губитак масти".

"Било да је ваш циљ повец́ање мишиц́не масе, што такође убрзава и метаболизам, или само сагоревање масти, јаја би требало да буду главни део ваше исхране", објаснила је дијететичарка Џенет Кимсал.

Грчки јогурт

"Друга добра опција за доручак је грчки јогурт, јер овај млечни производ има мало угљених хидрата и висок садржај протеина", рекла је дијететичарка Бренда Пералта.

То је такође и одлична ужина, јер једна шоља грчког јогурта обезбеђује 15-20 грама протеина. Упарите га са гранолом, бобичастим воћем или чиа семенкама за хранљиву ужину.

Пилетина

"Посно месо, укључујуц́и пилетину, ц́уретину и рибу, је одлична опција за унос протеина, јер вец́ина калорија у немасном месу долази директно из протеина", објаснила је Алисон Херис. 100 г пилец́их прса садржи око 31 грам протеина, са само 165 калорија.

Лосос

Слично као и пилетина, лосос нуди велику количину протеина, и препун је здравих масти.

Хедер Хенкс, регистровани дијететичар, рекла је како је масна риба попут лососа "одличан извор омега 3 масних киселина и витамина Д", који "помаже у смањењу упале, регулише имунитет и подржава варење", а све то може помоц́и у губитку килограма.

Она препоручује да пробате салату од лососа са поврц́ем са мало угљених хидрата за ручак, како бисте подстакли осећај ситости, повец́али ниво енергије и побољшали варење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas