Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Да ли сте знали? Оброци у одређеним интервалима НЕ ДОВОДЕ до губитка килограма!

Нова истраживања су потврдила.

1606859537_Depositphotos_221267432_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Уобичајено је веровање да ранији оброци током дана или оброци у добро испланираном временском периоду могу утицати на губитак килограма, али нова студија показала је другачије.

Иако је губитак килограма - где једете између два подешена сата дневно - постао све популарнији, то нема утицаја на вашу способност да скинете килограме.

Прочитајте још: САВЕТИ који ће вам помоћи да смањите ОБИМ БОКОВА

 У студији је прегледано 41 одраслих особа са прекомерном тежином. Од оних који су учествовали, 21 је замољено да једе по временски ограниченом обрасцу.

Јели су у одређено време и готово све оброке су завршавали пре 13:00 поподне. Осталих 20 особа јело је у уобичајено време у року од 12 сати - појели су пола дневних калорија после 17 сати током 12 недеља. Без обзира када су јели, обе групе су смршале.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Најлакша дијета на свету: Једите према овом РАСПОРЕДУ и ОСЛАБИТЕ 12 килограма!

Аутор студије Ниса М. Марутхур, доктор медицине, професор на Универзитету у Балтимору рекла је:

- Дуго смо се питали да ли неко ко једе током дана утиче на начин на који тело користи и складишти енергију.

 - Већина ранијих студија није контролисала број калорија, па није било јасно да ли су људи који су јели раније само јели мање калорија. У овој студији једино што смо променили било је доба дана у коме се једе. Дакле, да бисте смршали, немојте главни оброк појести за доручак и салату само за вечеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas