Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који периоди су најбољи, а који најгори за ПОЧЕТАК ДИЈЕТЕ? Избегавајте ригоризне режиме исхране одмах након одмора

Уколико желите да изгубите који килограм битно је када ћете започети дијети

1691491289_shutterstock_627075779.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сваки почеак је тежак, па и када је реч о мршављењу. Психолози кажу да особобама с вишком килограма најтежа пада одлука да се одрекну омиљене хране, али томе доприноси и то што погрешним данима крећу с дијетом.

Постоје дани који су најбољи за регулисање исхране, али и они који ће утицати да не изгубите ни грам јер нису погодни за почетак дијете. Погледајте када је најбоље време да решите се сувишних килограма.

Најбоље време

После рођендана

Истраживања показују да су људи спремнији да се посвете новим циљевима после одређених датума које обележавају, укључујући празнике и рођендане. Психолози кажу да многи тада осећају велики подстрек и жељу да започну с "новим ја".

После велике промене

Уколико сте се преселили у нову кућу или у други град због посла, то је тренутак који представља нешто ново у вашем животу. Промена посла, стана или града подразумева и још неку промену. Нека то онда буде промена исхране и одлазак у теретану. Не треба одмах да почнете с гладовањем, већ дан започните здравим доручком или смањите количину шећера коју иначе стављате у кафу.

Најгоре време

Када имате велике обавезе

Када вас у једном тренутку затрпају обавезе попут рођења детета или можда велики пословни пројекат, никако не крећите с дијетом. То су захтевни задаци и нећете имати времена ни снаге да се бавите исхраном. Психолози кажу да стресне ситуације нису време да тестирате своју издржљивост, упорност и ограничења. За почетак можете да усвојите здраве навике које ће вам помоћи у вашем науму да смршате.

После годишњег одмора

За многе људе, ово је време када се опусте и једу. Ако планирате одлазак на дијету одмах након годишњег одмора, то и није најбоља идеја. Није лако после уживања да се одмах баците на ригорозан режим исхране. Организам је још увек опуштен и није спреман на промене као што је дијета. Полако крените да смањујете слаткише и тестенину, више се крећите и видећете да ће тело само пожелети да се здравије храни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas