· · Коментари: 0
САВЕТИ

Најслађа дијета: Изгубите килограме помоћу сладоледа (ЈЕЛОВНИК)

Ако волите сладолед, ова дијета звучи заиста феноменално

1627926544_sladoled.jpg
Фото: Пиxабаy

Иако би многи помислили да могу да уживају у сладоледу у неограниченим количинама и губе килограме, истина је ипак мало другачија.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за август: Без гладовања губи се 10 Килограма! (САТНИЦА)

Сладолед дијета је дијета од око 1.250 калорија која вам омогућава да једете сладолед сваки дан, губите тежину константно, али морате обраћати пажњу на величину порције.

Жене на дијети могу појести једну чинијицу сладоледа дневно, а мушкарцима је дозвољена (чак) једна и по чинијица. Такође се препоручује да једете нискомасни сладолед који има 125 или мање калорија по оброку односно у једној чинији. Зато је неопходно да почнете да читате етикекете и, сигурни смо, бићете прилично изненађени како варирају калорије у различитим врстама сладоледа. Наравно, домаћи сладолед је боље решење.

Први пример јеловника

Доручак: Једна шоља житних пахуљица преливених с једном кашичицом шећера, једна шоља боровница и једна шоља нискомасног млека;

Ручак: Сендвич са две кришке интегралног хлеба, парчетом зелене салате и 75 гр туњевине. По жељи додајте и колутове парадајза и као зачин мрвљени босиљак;

Ужина: Шоља нискомасног млека и једна воћка;

Вечера: Једна велика кришка пице са сиром и мешана салата;

Десерт: Једна чинијица сладоледа.


Други пример јеловника

Доручак: 75 гр младог сира, 2 тоста од интегралног хлеба, 1 поморанџа, шоља чаја

Ручак: Гриловане пилеће груди (150 гр), парче интегралног хлеба, велика салата од сезонског поврћа;

Ужина: Шејк од 2,5 дл домаћег кефира (или јогурта) и пола шоље малина или купина или боровница (једном речју - бобичасто воће које имате);

Вечера: 200 гр шампињона печених на тефлону, 25 гр шунке, шоља пареног мешаног поврћа (карфиол, шаргарепа, младе бораније, грашак...) и 1 парадајз као салата;

Десерт: Једна чинијица сладоледа

Додатне напомене

Дакле, моћи ћете да једете сладолед сваки дан, а добро избалансиран јеловник ће вам омогућити да се калоријски унос држи под контролом. Други део сладолед дијете укључује физичку активност, мада је то препоручљиво без обзира коју дијету користите.

Када сте на сладолед дијети, једите различите хранљиве намирнице које су богате влакнима, заједно са воћем, поврћем и свакако дневном порцијом сладоледа. Можете јести сладоледе различитих врста, мада је најбоље држати се проверено здравијих, домаћих сладоледа код којих можете и да контролишете количину калорија кад их правите.

Да ли је сладолед дијета ефикасна?

Сладолед дијету је пробало доста људи и сви они тврде да ова дијета функционише. Колико се тачно килограма губи још увек није потврђено будући да је у питању релативно нова дијета, али неки просек је око два килограма недељено што, са заиста богатим јеловником, заиста није ни мало лоше.

Прочитајте још: Најпопуларнија ДИЈЕТА пред одлазак на одмор: Лубеница јеловник

 

Ако се одлучите да испробате ову дијету, морате проверити да ли вам одговара. Сладолед дијета ће апсолутно радити ако је разумете и пратите смернице које су вам дате. Иначе, ова дијета добила је ово име да би привукла пажњу, али је она у суштини врло разуман приступ мршављењу, а то је вежбање и бројење калорија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.