· · Коментари: 0
занчиће

Храна која директно утиче на стварање МАСНИХ НАСЛАГА: Шта би требло да избегавате

Ови производи препуни су калорија, шећера и соли, чак и када се представљају као здравије варијанте

1605539215_Depositphotos_75807441_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Веровали или не, постоје намирнице које се одмах "лепе за стомак" - готово чим их прогутате, оне се претварају у масне наслаге у пределу струка, које се касније најтеже скидају.

То су следеће намирнице које готово сви конзумирамо:

1. Бели хлеб

Изузетно је укусан, али погубан за витку линију. Студије су показале да за разлику од белог, хлеб од житарица целог зрна смањују наслаге висцералних масти на стомаку. 

Прочитајте још: Тачан СПИСАК намирница које треба јести, а препуне су витамина и смрт за вирусе

2. Дијетална газирана пића

Уместо њих пијте чајеве. Дијетална газирана пића не садрже шећер, али садрже друге супстанце које убрзавају таложење масти на стомаку.

Фото: Депосит

3. Куповни воћни сокови

Познато је да ови производи садрже обиље шећера.

4. Чоколада

Ако ваш избор није искључиво црна чоколада са високим уделом какаа, опростите се од витког струка.

5. Чипс

Ова сласна и масна грицкалица сматра се најгорим могућим избором за витку линију, али и здравље.

Прочитајте још: Испробајте 5 јутарњих ритуала које раде најуспешнији људи на свету

6. Ледене кафе

Препуне су калорија које се моментално лепе за ваш стомак.

7. Пица

Иако можда преферирате пицу са поврћем и здравим зачинима, пица је и даље оно што у основи јесте - тесто са много калорија.

Фото: Депосит

8. Готова пецива, слаткиши, сладолед и житарице

Нарочито када су обележена термином "нискомасно", ово су заиста лоши избори за витку линију. Ово су највише прерађене намирнице са безброј калорија, шећера, соли...

Прочитајте још: ШЕСТ намирница које спречавју гљивице: Решите се упорне КАНДИДЕ

9. Воћни јогурти

Осим ако су домаћи и садрже само јогурт и воће, ово нису идеалне намирнице за раван стомак, јер су препуне вештачких боја и арома, шећера...

10. Помфрит

Најлошији избор угљених хидрата са "тоном" масноће и калорија које се моментално лепе за ваш струк.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.