· · Коментари: 1
ВЕЧЕРА

БРЗА и ЗДРАВА вечера: Запечени карфиол у рерни (ФОТО)

Досадио вам је сендвич, а не једу вам се остаци од ручка?

1604998977_karfuiol.jpg
Фото: А. М.

Карфиол у рерни се спрема изузетно лако, а читав поступак траје око 45 минута. Карфиол је изузетно здрава намирница, а пошто је богат влакнима одличан је за људе који воде рачуна шта једу или држе дијету.

Прочитајте још: Нешто ПОТПУНО другачије: САРМЕ са ШНИЦЛАМА и першуном (ФОТО)

Златна боја Фото: А. М.

Састојци:

  • карфиол за две особе
  • пармезан
  • бутер
  • презле
  • 1/2 чаше јогурта
  • 1/2 млека
  • 2 јајета
  • 2 кашике павлаке

Припрема:

Карфиол у рерни може да се припреми на два начина. У обе варијанте се карфиол прво обари у сланој води, оцеди и осуши. Онда се ножем направе зарези и у њих се убаце листићи бутера.

Поспе се презлама и стави у рерну.

Најједноставнији и најздравији начин је да се карфиол опере, очисти од лишћа и тврдог корења и стави у плех постављен паприром за печење. Карфиол се одозго поспе се са презлама, а рерна се претходно укључи и карфиол се пече док не порумени, добије златну боју, а то обично траје до 45 минута. Извади се, мало охлади и једе са пармезаном.

Здравија или укуснија варијанта? Фото: А. М.

Други рецепт је укуснији, а подразумева да се пре печења карфиол прелије умућеним, јогуртом, павлаком, млеком и јајима. Овако запечен карфиол добије укусну корицу и једе се, такође, са пармезаном.

Прочитајте још: ТРАДИЦИЈА: Зашто у недељу увече не би пробали КРОМПИР у ЧАКШИРАМА?

За карфиол се каже да је чувар срца, али и да штити од канцера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.