Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Бурек за доручак: Како да га сами направите? (ФОТО)

Правимо мало другачији бурек.

1613203372_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм/ Куварице_мање_збори
Oglas

За данашњи доручак инспирацију смо пронашли на Инстаграм профилу Куварице_мање_збори. 

Потрбно вам је:

  • 500гр кора за питу
  • 300гр млевеног меса
  • 300гр сира
  • 1 јаје
  • 1 главица лука
  • мирођија
  • со, бибер
  • маст или уље да покрије дно тигања
  • 1/2 дцл уља
  • 1/2 дцл киселе воде
  • прашак за пециво

Прочитајте још: Качамак њоке као најбољи гурмански деликатес (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

У тигању на загрејаном уљу пропржите црни исецкани лук. Додате млевено месо, затим додате зачине, со, бибер, мирођију. Када је месо готово склонимо тигањ са ватре, додамо једно јаје и све заједно промешамо. У пластичну посуду измеримо сир.

1/2 дцл уља помешамо са 1/2 дцл киселе воде и прашком за пециво, то нам служи за премаз кора. Коре пресечете на пола, затим ставите једну половину на другу и сечете троуглове. Узмете један троугао премажете га премазом, ставите сир, преко њега ставите други троугао, премажете га премазом, ставите фил од меса, шире крајеве кора савијете ка унутра и ролате у ролатић. Тај поступак понављате док не потрошите материјал.

Прочитајте још: Како да од једног теста направите два пецива? Тајну нам открива бака Јела (ФОТО/ВИДЕО)

Печете у тигању на загрејаној масноћи са обе стране док не добију лепу боју. Готове буреке ређате на убрус пре служења како би упили масноћу. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas