· · Коментари: 0
рецепт

Данашњи слаткиш: Правимо КАРАМЕЛ ПИТУ (ФОТО/ВИДЕО)

Сви кораци до ускусне посластице.

1618468542_Capture.PNG
Фото: Инстаграм/ куварице_мање_збори

На инстаграм профилу наше Куварице мање збори као и на Јутјуб каналу, можете пронаћи бројне фантастичне рецепте.

Потребно вам је:

За коре:

  • 300гр брашна
  • 100гр шећера
  • 2 јаја
  • 100гр масти
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 4 кашичице кајмака или павлаке

Потребно је: Данас кувамо ЦАРСКО јело: Сјајан ручак који крепи душу и тело на бакин начин (РЕЦЕПТ)

Фил:

  • 3 дцл млека
  • 1 дцл воде
  • 3 кашике брашна
  • 100гр путера или маргарина
  • 300гр шећера

Припрема:

Замесити тесто, поделити на три лопте, развући оклагијом у величину плеха на коме печете коре. Плех преврнете и премажете са мало масти и поспете мало брашна преко. На преврнут плех стављате прву кору коју сте развукли, тако што је уролате на оклагију и постепено је одвијате на плех. Ставите у загрејану рерну и печете на 250 степени неких 5 мин.

Тако одрадите и са друге две коре. Плех више не подмазујете само први пут. Када су коре готове оставите их са стране. Затим правите фил. Ставите шећер у шерпу и треба да се скроз истопи, карамелизује. Затим када сте истопили шећер у њега додате претходно помешано брашно, млеко и воду (пазите да немате грудвица). Направиће вам се смеса стегнутог шећера који кувате док се скроз не истопи.

Прочитајте још: Предлог ручка за данашњи дан: Пилеће КАРАЂОРЂЕВЕ шницле са тартар сосом (ФОТО)

Затим скинете са ватре и додате путер или маргарин, мешајући док се скроз не истопи. Тако врућ фил премазујете преко прве две коре, на трећу иде глазура од чоколаде. Најбоља је када је правите дан унапред, што више и дуже одстоји све је лепша. Пријатно!

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.