Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Домаћи ПУТЕР ОД ЈАБУКА: Уживајте у слатком доручку или ужини! (РЕЦЕПТ)

Укус јабуке на хлебу ће вас одушевити.

1632734163_food-3126525_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Сви смо чули за кикирики путер, а неки од нас су се заразили његовим укусом, али јесте ли некад чули за путер од јабука? Воћка које код нас има у изобиљу, даје један од најукуснијих путера, које можете користити за сладак доручак.

Прочитајте још: Ово сигурно нисте пробали! МАНДАРИНЕ У ТЕГЛИ су нова звезда зимнице (РЕЦЕПТ)

Рецепт за путер од јабуке

Састојци:

  • 21 цела јабука средње величине, користите слатке сорте
  • 4 ½ шоље незаслађеног сока од јабуке
  • 6 кашика јабуковог сирћета
  • 3 кашичице млевеног цимета
  • 3/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића
  • 3/4 кашичице млевеног каранфилића
  • 1/3 кашичице морске соли

Поступак: 

Јабуке огулите и нарежите на кожице. Изрежите све делове који не ваљају. Сипајте у шерпу, а затим додајте остатак састојака. Мешајте смешу неколико пута да се јабуке равномерно премажу течношћу и зачинима.

Ставите поклопац и кувајте на ниској температури 12 сати или преко ноћи. Искључите шпорет и оставите да се мешавина јабука охлади (око сат времена). Јабуке би требале бити врло мекане и тамно смеђе боје када буду спремне.

Помоћу блендера смесу јабука можете довести до глатке конзистенције. 

Пустите да се путер од јабуке потпуно охлади, а затим чувајте у фрижидеру до 2 недеље, замрзните до 6 месеци, или путер од јабука можете пастеризовати у води.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas