· · Number of comments: 0
КОЛАЧИ

Хит јесени: Чизкејк од најсочнијег српског воћа ШЉИВА (РЕЦЕПТ)

Време је за шљиве, пробајте нови колач са неочекиваним воћем.

1630918856_Depositphotos_57595603_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Потребно је за тесто:

  • 150 г оштрог брашна
  • 100 г глатког брашна
  • 50 г млевених бадема
  • 80 г шећера
  • 150 г маслаца
  • кашичица прашка  пециво
  • 2 жуманца

Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)

За фил:

  • 250 г немасног сира
  • 100 г киселе павлаке
  • 90 г шећера
  • кашичица екстракта од ваниле
  • сок од пола лимуна
  • 2 беланца
  • 300 г шљива

Прочитајте још: Ручак који се НЕ КУВА: Руска супа окрошка (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Просејте обе врсте брашна, па помешајте с прашком за пециво. Додајте шећер, млевене бадеме, охлађени маслац нарезан на листиће и жуманце. Умесите тесто, направите лопту, умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер на 30 минута. У међувремену очистите и исеците шљиве на половине. Помешајте сир с киселом павлаком, шећером, лимуновим соком и екстрактом од ваниле. У округли калуп ставите папир за печење, затим оклагијом истањите тесто и њиме обложите дно и ивице плеха. Избодите виљушком дно калупа и пеците тесто око осам минута у загрејаној рерни на 180 степени. Умутите миксером беланца у чврст снег, па га лагано умешајте у припремљену смесу од сира.

Прочитајте још: Тарт од шљива какав сте видели само на ТВ: Пробајте, лако се прави! (РЕЦЕПТ)

Извадите тесто из рерне, преко тога прелијте умућени фил, равномерно га распоредите, па поређајте исечене шљиве. Вратите у рерну и пеците још око 35 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.