· · Коментари: 0
ЗДРАВ ХЛЕБ

Хлеб са маслинама: Предиван мирис и укус који осваја срца! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Нема ничег бољег од домаћег хлеба.

1627285380_Hleb-sa-maslinama-768x511.jpeg
ФОТО: Принтскрин/ здрав хлеб.рс

Хлеб који ће ваш одушевити аромом и укусом. Лако се прави и свако може да ужива у дашку медитерана у свом дому.

Рецепт за хлеб са маслинама

Састојци

  • 400 гр. пшеничног белог брашна тип 400
  • 300 мл. топле воде
  • 1 пуна кашичица (5 гр.) сувог квасца
  • 1 кашичица соли
  • 40 мл. маслиновог уља
  • 4 кашике сецканих црних маслина

Поступак

У одговарајућој посуди растопити квасац са топлом водом, додати уље, брашно, со и варјачом умутити у компактну смесу. Тако умућена смеса ће у почетку бити мало лепљива.

Оставити  тесто, покривено стреч фолијом, на топлом месту око 45 минута да се квасац активира и смеса нарасте.

Када је тесто нарасло руку наквасити у чинији са водом и полако развлачити и преклапати тесто као што је приказано у видеу. (Стрецх анд фолд покрет развлачења и преклапања теста је детаљније описан овде).

После овог корака тесто поново прекрити фолијом и оставити да нараста следећих 45 минута.
Када је тесто нарасло посути га исецканим маслинама и поново преклопити неколико пута да би се маслине помешале са тестом а онда пребацити на побрашњену радну плочу и обликовати.

После обликовања преместити на побрашњену кухињску крпу да нараста додатних 45 минута пред печење.

Тесто пећи око 15- 20 минута на 220 степени.
Када је испечен, хлеб преместити на кухињску решетку да се прохлади. 

Рецепт преузет са www.zdravhleb.rs.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.