Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Идеја за ручак: ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ са месом (РЕЦЕПТ)

Корак по корак до пуњених паприка.

1615538621_Capture.PNG
Фото: Дидy китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 10 комада мањих паприка
  • 400 гр. меса (свињско или јунеће) млевено
  • 70 гр. пиринча обло зрно
  • 2 комада парадајза
  • 1 главица лука исечен на коцке
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 2 чена белог лука
  • 50 мл. уља
  • 700 мл. вруче воде
  • 1 коцка за супу
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/3 кашичице бибера
  • 1/3 кашичице туцане паприке
  • 2 кашичице алеве паприке
  • 1 гранчица першуна

Упутство за припрему:

Паприке опрати очистити од петељки и семенки и на пар места их избоцкати са стране.

Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)

Лук исећи на коцке, ставити у тигањ са уљем, пропжити да омекша, додати млевено месо, ситно сецкан бели лук, кашику парадајз пиреа, со, бибер, 1 кашичицу алеве паприке и туцану паприку, додати мало воде да се месо лакше раздвоји (да не остану грудвице) динстати око 5 минута. Када је месо готово, додати пиринач и све лепо промешати.

Папике пунити са кафеном кашиком (бар је мени тако најлакше). Паприке затварати са комадићима парадајза.

У тигању/шерпи у којој смо динстали месо, сипате око 30 мл. уља, 1 кашику алеве паприке и једну коцку за супу (иситните је прстима) Ставите тигањ/шерпу на ринглу да се загреје и лепо истопи коцка и алева парика.

Прелите паприке саџајем из тигања,а затим са 700 мл. воде. Од горе насецкајте першун.

Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)

Прекрите паприке фолијом, Пеците у рерни загрејаној на 220 степени сат времена, након сат времена склоните фолију и пеците их јос 40-60 минута, све зависи од рерне.

Када добију овако лепу корицу, паприке су готове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas