· · Коментари: 0
ПОСЛАСТИЦА

Какао бухтлице идеалне за недељно поподне (ВИДЕО)

Класичне бухтилице волите, а ове ћете да обожавате.

1614515598_kakao-buhtlice.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данас смо изабрали мекане, сочне и преукусне какао бухтлице, а ево и рецепта.

Прочитајте још: Волите домаћу супу? У том случају направите и домаће резанце (ФОТО)

У ванглицу ставите 25 гр квасца, 150 мл. млаког млека. Промешајте да се квасац истопи, па додајте 7 кашика уља, једно јаје, две кашике шећера, две кесице ванил шећера и једну кашику какаоа.

Поново све лепо промешајте, па додајте мало по мало 360 гр брашна. Замесите тесто, ванглицу ставите у кесу и оставите да тесто надође.

Када је надошло, премесите га и поделите на 14 лоптица. Лоптице оставите 10-ак минута покривене крпом. Сваку лоптицу растањите прстима, филујте са чим желите. Предлог наше куварице Дидy је крем и домаћи џем од шљива.

Прочитајте још: Ово још нисте пробали: Сва деца их обожавају, а изгледају као сладолед, само слан (ФОТО)

Ивице лепо затворите и бухтлице ређајте у плех премазан путером. Плех ставите у кесу и оставите бухтлице да баш лепо надођу.

Када су надошле, на сваку ставите комадић путера. Убаците их у загрејану рерну на 210°- 220° и пеците око 15-20 минута.

Препустите се моћи овог деликатеса и живајте у фантастичном укусу!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.