· · Коментари: 0
СЛАТКО

Колач од ЈЕДНОГ јајета? Да, могуће је! (ВИДЕО)

Интернетом круже разни рецепти, па и онај о колачу који се прави са само једним јајетом. Пробали смо.

kolacjaje.jpg

Колач са једним јајетом се прави изузетно брзо, а спрема се у само једном тигању, па не остаје много прљавих судова за прање. Једе се одмах и ова доза је довољна за две особе.

Шећер и банане Фото: А.М.

Прочитајте још: ОСВЕЖЕЊЕ: Салата у боји италијанске ЗАСТАВЕ

Састојци:

  • 1 јаје
  • 1 банана
  • коцкица тамне чоколаде
  • 1 кашика шећера
  • шоља брашна
  • шоља млека
  • мало прашка за пециво

Припрема:

У једну посуду се добро излупа јаје (и прстохват соли), дода се мало шећера и млека. Када се добро сједини додаје се брашно. На крају се сипа и мало прашка за пециво, никако не цела кесица. Треба да се добије течна смеса као за патишпањ, дакле гушћа него за палачинке.

Печено са доње стране
Коцкице чоколаде могу да се ставе на банану, али нису обавезне.

Ољушти се једна већа или две мање банане и исече се на колутове. У тефлонски тигањ се правилно пропе кашика шећера, па се равномерно распореди банана исечена на колутове.На сваки колутић може да се стави мрвица црне чоколаде, али није обавезно. Укључи се рингла на средњу јачину и истог тренутка се прелије са умешаном смесом. Поклопи се тигањем.

Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

После десетак минута се провери тесто, па ако су се појавили мехурићи вероватно је већ печено са доње стране. Провери се пластичном варјачом. Уколико је колач чврст - испечено је. Отклопи се и тањир стави на тигањ, па се окрене, а онда неиспечена страна убаци у тигањ.

Пече се још десетак минута и колач је готов!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.