Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Крофне без квасца? О да, и много су укусније (РЕЦЕПТ)

Не постоји човек који не воли крофне, а викенд и празник су право време за ову посластицу.

1619179607_DepoKrofna.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Сви воле крофне, па пробајте овај занимљив рецепт без квасца.

Прочитајте још: Детињство је провела у СЕКТИ, а због великог СКАНДАЛА умало уништила каријеру

Потребно је:

  • 400 г брашна
  • 250 мл јогурта
  • јаје
  • 100 г шећера
  • 50 г сувог грожђа
  • прстохват соли
  • 1,5 кашичица соде бикарбоне
  • 1,5 кашичица прашка за пециво
  • 200 мл сунцокретовог уља

Још:

  • n 500 мл уља за пржење
  • n 100 г шећера

Миксером мутите јаје са шећером. Када посветли додајте уље и још мало мешајте. Улијте јогурт и додајте ситно исецкано суво грожђе, па све сједините. На крају наизменично у смесу додајте брашно, прашак за пециво и соду бикарбону. Тесто пребаците на радну површину, коју сте добро посули брашном, па га руком лагано премесите да би постало мекано, али компактно и глатко. Ако вам се учини да је превише меко, додајте мало брашна.

Чашом вадите крофне, а у средини рупу чепом.

Растањите га оклагијом на дебљину од једног центиметра. Вадите чашом крофне, а у средини сваке направите рупицу мањим округлим предметом. Формиране крофне одлажите на побрашњављену површину, а остатак теста премесите и направите још њих. У дубљем тигању или шерпи загрејте уље, па пржите крофне с обе стране, док лепо не порумене. Будите опрезни са уљем - не сме бити превруће, да крофне не би пребрзо добиле боју споља, а изнутра остале непечене.

Прочитајте још: Разлике у васпитању: У Србији је дете сито, а у Шведској у природи!

Такође, не сме бити ни превише загрејано, да крофне не би упиле много уља. Печене крофне вадите шупљикавом кашиком и стављајте на папирни убрус, па их, док су топле, уваљајте у шећер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas