Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МАРИНАДА ЗА ПИЛЕТИНУ: Укус ће вас одушевити, а месо ће бити мекано као душа

Испробајте најбољу маринаду за пилетину

1708773191_Foto-Shutterstock-marinada-za-piletinu.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Често се суочавамо са проблемом сувог и жилавог меса, што може умањити уживање у оброку. Да бисте избегли ово разочарање и осигурали да ваша пилетина остане мекана и сочна, постоји једноставан, али ефикасан трик.

Нећете веровати, али тајна сочне пилетине лежи у употреби неочекиваног састојка – кивија. Ово воц́е, богато ензимима, може да трансформише текстуру пилец́ег меса, чинец́и га невероватно нежним и сочним.

Како функционише маринада

Ензими присутни у кивију, попут актинидаина, делују на протеине у месу, благо их разграђују, што резултира мекшом и сочнијом текстуром. Да бисте постигли овај ефекат, потребно је да припремите маринаду од маслиновог уља и згњеченог кивија.

Пилетину треба да исечете на жељене комаде и убаците у маринаду, пазец́и да је сваки комад добро премазан смесом. Месо треба оставити да се маринира у фрижидеру око сат времена, што је довољно времена да ензими ураде свој посао.

Након маринирања, важно је да добро исперете месо да бисте уклонили остатке кивија и спречили прејак воц́ни укус у готовом јелу. Затим зачините месо по свом укусу и припремите га на уобичајен начин, било да се пече, пржи или роштиља.

Вреди напоменути да ц́е, због претходног третмана ензимима, пилетина бити готова мало брже него иначе, па пажљиво пратите време кувања да је не бисте превише термички обрадили.

Алтернативне методе

Ако немате киви, сличан ефекат можете постиц́и користец́и ананас, који такође садржи ензиме сличног дејства. Маринада од ананаса може понудити мало другачији укус, али подједнако ефикасно омекшава.

(24.седам)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas