Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите најукуснији ПИЛАВ: Ручак коме нико неће моћи да одоли

Пилав је једноставно гело које има свега неколико састојака, а одличног је укуса

1694259667_profimedia-0799353555.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Пилав је јело које можете наћи у многим кухињама, а основни састојак је пиринач, а поред њега ту су и месо, поврће или риба... све зависи од земље у којој га једете. Код нас се традиционално пилав спрема са пилетином, а ако желите да буде савршено укусан најбоље је да га направите са целим пилетом. 

Састојци: 

  • 1 пиле 
  • 350 г пиринча
  • 1 црни лук 
  • суви зачин, слатка црвена паприка, куркума 

Припрема:

Пиле очистите и исеците, па ставите у шерпу и прелијте водом. Поспите сувим зачином и бибером, па кувајте док месо не омекша. Затим из шерпе извадите месо, па процедите супу. По дну велике ватросталне посуде поспите сецкани црни лук који сте претходно испржили, па ставите пиринач, посолите, побиберите и поспите куркумом и црвеном паприком. Промешајте и поређајте месо преко пиринча. Сипајте 2-3 кутлаче супе да се пиринач лепо натопи, а онда ставите у рерну и пеците на 200°Ц око 30-45 минута. Повремено доливајте супу, а месо на пола печења окрените да добије боју са обе стране.

      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas