Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ову намирницу деца мрзе да једу, а она као да има супер моћи: Рецепт за јело са КЕЉЕМ који ће јести и најпробирљивији

Осим што ће ово лето бити прелепо, она је такође и здраво

1655468539_kale-2317181_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сигурно га памтите као нешто ужасно што су вас мама и бака терале да једете кад сте били мали јер је здраво. А управо тако многи стекну мишљење да оно што је здраво мора и да буде безукусно. Покушајте са овим јелом како бисте се разуверили. 

Причитајте још: Венера улази у Близанце 23. ЈУНА и остаје до 18 ЈУЛА: Које ће све промене донети?

Кељ је добар за детоксикацију и богат је гвожђем и калцијумом. Нова истраживања су показала да кељ може да потпуно детоксикује организам и да регулише опште стање организма јер допире чак до ДНК. За то је задужен изотоицијанат, који настаје из молекула кеља. Кељ има у себи више гвожђа по калорији него говедина, а више калцијума по калорији него млеко и лакше се апсорбује у оргнизму од млечних производа. Богат је влакнима и садржи омега-3 и 6 масне киселине. 

Поред свих ових здравих погодности, изузетно је укусан у храни. Испробајте овај рецепт. 

Потребни састојци:

кељ - 1 главица, са што више тамно зелених листова
бели лук - 2 - 3 чена, ситно исецкан
сок од лимуна - 1 ком, већи
екстра девичанско маслиново уље
морска со

Начин припреме: 

Спољашње листове кеља добро опрати под млазом воде, одсећи дршку целом дужином листа и исећи на траке. Остатак главице исећи на четвртине, одстранити корен па и њих исто нарезати. Ставити исечен кељ у лонац са проврелом водом и кувати га 10 минута. Изручити у цедиљку и оставити да се добро оцеди. Преручити кељ из цедиљке у одговарајућу посуду, посолити, прелити екстра девичанским или сусамовим уљем и лимуновим соком или соја сосом. Посути сецканим белим луком и добро промешати. Сервирати као салату или прилог месу. Идеална за освежење у врелим данима. Уживајте!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas