Савршена зимница у неколико корака по Бакином рецепту.
Потребно је:
- 1.5 кг купуса
- 15-20 малих паприка може сомборка
- 150 гр. соли
- 150 гр шећера
- 500 мл. алкохолно сирећета 9%
- 1,5 л воде
- мало љуте паприке
- целеров лист
- бибер у зрну
Припрема:
Купус изрендати (рибанац) мало посолити па га мало рукама изгњечити и оставити 15 минута. Паприку опрати и извадити семе. Купус цедити рукама и пунити паприке купусом. Могу се затворити листовима паприке или зеленог парадајза али није обавезно. Ређати у опране тегле, а између стављати љуте папричице. Убаците обазено и целеров лист и неколико зрна бибера. У шерпу сипати 1,5 литар литре воде, па додати 500 мл сирећета, затим со и шећер и измешати. Ставити пластичне притискаче, па затворити металним поклопцем.
1.Начин
Ставити у рерну па укључити на 90 степени и држати 90 минута, а тегле оставити у рерни док се не охладе.
2. Начин
На ову количину течности додати пола кашичице винобрана и пола кашичице конзерванса и са тим налити и добро затворити.
3.Начин
У тегле ставити прутове рена и налити али ако користите овај начин, зимницу треба проверити после једно 3, 4 недеље.
Обавезно држати у хладном и мрачном простору.
БОНУС ВИДЕО: