Savršena zimnica u nekoliko koraka po Bakinom receptu.
Potrebno je:
- 1.5 kg kupusa
- 15-20 malih paprika može somborka
- 150 gr. soli
- 150 gr šećera
- 500 ml. alkoholno sirećeta 9%
- 1,5 l vode
- malo ljute paprike
- celerov list
- biber u zrnu
Priprema:
Kupus izrendati (ribanac) malo posoliti pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 minuta. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti paprike kupusom. Mogu se zatvoriti listovima paprike ili zelenog paradajza ali nije obavezno. Ređati u oprane tegle, a između stavljati ljute papričice. Ubacite obazeno i celerov list i nekoliko zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode, pa dodati 500 ml sirećeta, zatim so i šećer i izmešati. Staviti plastične pritiskače, pa zatvoriti metalnim poklopcem.
1.Način
Staviti u rernu pa uključiti na 90 stepeni i držati 90 minuta, a tegle ostaviti u rerni dok se ne ohlade.
2. Način
Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervansa i sa tim naliti i dobro zatvoriti.
3.Način
U tegle staviti prutove rena i naliti ali ako koristite ovaj način, zimnicu treba proveriti posle jedno 3, 4 nedelje.
Obavezno držati u hladnom i mračnom prostoru.
BONUS VIDEO: