· · Коментари: 0
РУЧАК

ПИЛЕТИНА СА КРОМПИРОМ: Преливена са два ТАЈНА ЗАЧИНА даје савршен укус! (РЕЦЕПТ)

Укусан ручак који се лако прави.

1634299233_Depositphotos_64540551_XL.jpg
Фото: Депосит

Предлог за укусан ручак са комбинацијом пилетине и кромпира. Зачини за прелив су посебна прича и јелу дају неодољив шмек.

Прочитајте још: ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Четири најукусније ЗИМСКЕ САЛАТЕ, од сезонског поврћа (РЕЦЕПТИ)

Рецепт за пилетину са кромпиром

Састојци:

  • 3 парчета пилећих груди
  • 1 лук
  • 4 кромпира
  • со, бибер, алева паприка
  • маслиново уље
  • 200 мл павлаке за кување
  • 2 јаја
  • 120 грама качкаваља
  • 1 кашичица провансалског зачина, 1 кашичица карија
  • 1 парадајз 

Припрема: 

У тигањ или мању тапсију, сипајте маслиново уље, потом додајте насецкан лук, затим кромпир насечен на колутове. Посолите и побиберите.

Пилеће месо насецкајте на коцкице и посолите, побиберите и ставите мало алеве паприке. Промешајте месо рукама, да добро упије зачине, а потом ставите преко кромпира.

У одвојеној посуди ставите 2 јаја, павлаку за кување, мало соли, провансалског зачина и карија и умутите виљушком, а потом прелијте преко јела.

Прекријте све алуминијумском фолијом. Ставите да се пече у рерни 40 минута, на 200 степени.

Извадите и додајте преко нарендан качкаваљ и парадајз исечен на колутове, па вратите у рерну на још 10 минута (180 степени).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.