Јогурт погача без квасца и јаја мекана је као памук.
Не постоји ништа што нас више враћа у детињство од мириса топле бакине погаче.
Мекана као душа, златних корица, погача је увек обележавала неки посебан ручак или макар онај недељни.
Уколико немате времена да чекате да тесто нарасте или сте управо схватили да сте остали без квасца, онда ће вам служити овај рецепт за погачу без квасца.
Прави се од свега неколико састојака, са јогуртом, а својим укусом осваја на прву.
Састојци:
2 чаше брашна
1 чаша јогурта
1/2 чаше уља
1 прашак за пециво
1 кашичица шећера
по укусу соли
Припрема:
Ставите у једну вангулу брашно, пециво, со и шећер и измешајте, па потом додајте јогурт и уље.
Умесите глатко тесто и по потреби додајте још мало брашна.
Потом га растањите рукама и ставите у тепсију коју сте претходно подмазали уље.
Мало га избоцкајте виљушком и оставите 10 минута "да одмори".
Пеците је у загрејаној рерни на 220 степени док не порумени.
Када се испече, увијте је у крпу да се охлади.
(Глоссy)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ