Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за посне лазање: Ево чиме можете да замените месо

Почео је ускршњи пост, а они који посте бројне рецепте могу да прилагоде новој исхрани

1741010484_shutterstock_2246622159-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 12 листова посних лазања
  • 1 црвена паприка (исецкана)
  • 1 црни лук (исецкан)
  • 2 шаргарепе (рендане)
  • 300 г парадајза (исецканог или пелата)
  • 100 г пасуља (куваног или из конзерве)
  • 2-3 чена белог лука (ситно исецкана)
  • 200 мл парадајз сока или пасираног парадајза
  • 2 кашике маслиновог уља
  • Со, бибер, суви зачин, оригано, босиљак (по укусу)
  • 200 г посног сира (по жељи, може бити тофу, биљни сир)
  • 2 кашике брашна (за сос)
  • 500 мл воде или биљног млека (за бешамел сос)

Како се праве:

Посне лазање су савршен избор за све који желе уживати у овом популарном јелу, али без меса и млечних производа. Овај рецепт користи поврће и биљне алтернативе за богатство укуса, док ће вас слојеви лазања са богатим парадајз сосом и поврћем одушевити. Идеалне су за посне дане, славе или једноставно као здрав оброк. Ове лазање су одличне и као оброк који можете припремити унапред, а затим само загрејати.

У тигању загрејте маслиново уље, додајте исецкани црни лук и бели лук, па пропржите док не омекшају. Додајте сецкану паприку и рендану шаргарепу, па пржите још мало. Додајте парадајз (сецкани или из пелата), пасуљ и парадајз сок, па све добро промешајте. Додајте зачине (со, бибер, оригано, босиљак) и кувајте на средњој ватри још 10-15 минута док се све не сједини и укуси не прожму.

Припрема бешамел соса: У мањој шерпици загрејте мало уља, па додајте брашно и пржите га кратко, док не постане златно. Постепено додајте воду или биљно млеко, непрестано мешајући да се не створе грудвице. Кувајте док се сос не згусне, а затим зачините по укусу са мало соли и бибера.

У ватросталну посуду ставите мало парадајз соса са поврћем на дно. На то ставите први слој листова лазања. Преко њих нанесите мало поврћа, па затим слој бешамел соса. Наставите да слажете: лазање, поврће, бешамел сос и тако док не потрошите све састојке. Последњи слој треба бити бешамел сос. Ако користите посни сир, поспите га на врх пре него што ставите лазање у рерну.

Загрејте рерну на 180°Ц. Ставите лазање у рерну и пеците око 30-40 минута, док се све не запече и порумени.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas