Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УКУСНО И ЗДРАВО

РУЧАК ЗА ДАНАС: Гирице из рерне за трен ока готове! (РЕЦЕПТ)

Ово јело ћете обожавати

1649493563_239709_shutterstock-1091954333_ls.jpg
Фото: Схутерстоцк
Oglas

Потребни састојци:

  • 500 г свежих гирица (сардина или сл.),
  • 1 шољица уља,
  • мало брашна (пшеничног, или пиринчаног, кукурузног ако избегавате глутен),
  • со, бибер и љута паприка.

Количину рибе прилагодите својим потребама. Наведена количина је оно што може да стане у једну мању тепсију. Друга битна ствар је (подразумева се) да ово јело спремате пре него што планирате да рибате рерну, јер после овога обавезно следи њено чишћење, што због прскања масноће, што због мириса.

Припрема:

Рерну укључите да се греје на 250°Ц.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Рибу посолите, побиберите и зачините љутом паприком по укусу. Све их уваљајте у брашно. У тепсију ставите папир за печење и сипајте уље. Послажите побрашњену рибу и све ставите у загрејану рерну.

Пеците на истој температури око 15 минута или док риба не порумени и постане крцкава, све по вашем укусу. Рерна треба да је добро загрејана на највишу температуру јер ће се тако сардине брзо испећи и неће се пресушити.

Испечену рибу извадите на чист папир да се оцеди од вишка масноће и послужите уз салату по избору.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas