Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕЗ ГРЕШКЕ

5 савета кувара са Мишелиновом звездицом за новогодишњу вечеру

Ми нисмо професионални кувари, али понекад се чини да морамо да будемо да бисмо преживели празнике.

1640426259_christmas-food-g655d4eafc_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако сте икада размишљали о томе да ли је ваша пилетина превише сува или је ваш сос спреман, онда је кувар са Мишелиновом звездом, Симон, који ради за Mallory Court Country House Hotel ту да вам помогне.

У разговору за Бирмингхам Ливе, стручњак је поделио својих пет савета за припрему савршене трпезе на Божић (ово можемо применити и за Нову годину, као и било који предстојећи празник).

Не трудите се са сланом водом

Иако смо одувек мислили да је то нека врста кардиналног греха у кувању, Сајмон је инсистирао на томе да саламурење не утиче превише на укус ћуретине.

Прочитајте још: Започните дан на прави начин: Које НАМИРНИЦЕ не треба јести за ДОРУЧАК?

Уместо тога, кувар ставља пола паковања путера испод коже ћурећих груди да спречи да постане превише сува.

Додајте ВИНО у сос

Не може се порећи да је сос оно што заиста повезује свечану вечеру - а Сајмон инсистира да се најбоља врста она која се припрема дан раније.

Објаснио је: „Исеците кости на ситно и испеците, додајте мало лука, тимијана, белог лука и додајте мало обичног брашна – надамо се да ће личити на снег напољу – да се згусне. Поново пеците док не порумени."

"Уклоните вишак масноће, додајте мало сувог белог вина, смањите на пола и затим подлијте водом и кувајте 2-3 сата. Процедите и пробајте."

Ако треба да се згусне, немојте се плашити да додате грануле за сос или коцкицу за густину за додатну арому.

Када будете задовољни укусом, оставите преко ноћи у фрижидеру, а следећег дана уклоните масноћу.

Пре сервирања, кувар препоручује да додате још једну чашу вина и мало сокова од готове ћуретине како бисте појачали укус.

Савршен печени кромпир БЕЗ маслиновог уља

Када правимо печене кромпире, обично почињемо са прекривањем послужавника маслиновим уљем - али Сајмон каже да смо овде све време грешили.

Он је рекао: „Прво скувајте кромпир до те мере да се скоро распадну. Оставите их да се осуше и ставите у врућу тацну са доста масти, било да је ово биљно уље или пачја маст (НЕ користите маслиново уље јер је ово само губљење новца), редовно окрећући за равномерно кување и хрскавост.“

Припремите поврће претходне ноћи

Гуљење поврћа је једина ствар коју обично натерамо децу да раде на новогодишње јутро.

Међутим, Сајмон тврди да је ваше поврће боље припремљено претходне ноћи, јер ће вам помоћи у уштеди времена током дана.

Препоручио је: „Припремите ноћ раније и кувајте унапред ујутру, заустављајући процес кувања урањањем у ледено хладну воду и поновним загревањем по потреби.

Одбаците гуску

Иако је ћурку традиционалан избор многих породица, неке одлучују за гуску. Па ако сте у искушењу, Сајмон би вам то саветовао.

Додао је: „Принос је слаб и месо може бити суво ако се прекува. Држите се ћурке или пилетине и ако вас је само неколико."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas