Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савет

Да ли прати месо пре припремања или не? Питање које често поставимо себи

Да ли треба прати месо? Ово је питање које многи постављају, јер кад донесемо из продавнице пиле, батак, розбратну, делује да не би било лоше мало га "пропуститикроз воду" пре спремања.

1608467645_Depositphotos_130003870_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Стручњаци упозоравају да је прање сировог меса не само непотребно, него и опасно!

На сировом месу се налазе бактерије које прањем завршити по разним површинама у кухињи - на судопери, дасци за сечење, па чак и плочицама.  Све бактерије које се налазе на сировом месу убијају се самим пржењем или кувањем, дакле - прање није потребно.

Прочитајте још: Опрезно: Које намирнице су опасне после истека рока трајања?

Уклањање масноће
Нутриционисити саветују да вишак масноће меса, свакако, може да се уклони, али нипошто на овај начин. То можете учинити тако што ћете у дубљем тањиру поставити 3 слоја кухињског убруса и након пржења месо оцедити рупичастом кашиком те га поређати на убрусе, оставити мало да се прохлади ша тек онда наставити припрему према рецепту.

Међутим, једна корисница ТикТок -а објавила је један кулинарски савет како да се решите вишка масноће које месо пусти током пржења. - Да вам покажем шта сам научила пре неколико година - написала је, а онда узела испржено млевено месо, пребацила у цедиљку па темељно испрала под млазом воде из чесме.

Сувишно је рећи да је ово погрешан начин да месо ослободите сувишне масноће и да је наишао само на жестоке критике корисника ове мреже.

Прочитајте још: Како да не уништимо ВИТАМИНЕ док спремамо поврће: Правимо грешке које смањују учинак

Ако желите да добијете изузетно дијетално млевено месо (можда за болесника или неког коме су масноће посебно забрањене) можете овако оцеђено месо прелити са мало вреле, прокуване воде, оставити пар минута да стоји, па онда оцедити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas