Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте чули за Клугеров трик за печени КРОМПИР? Све што вам је потребно је један састојак

Трик који вам може помоћи да кромпир буде хрскав споља, а мекан изнутра

1707927817_Foto-Shutterstock-peceni-krompir.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Печени кромпир је редован гост на српским трпезама, а најбољи је прилог месу, риби, а понекад буз добру салату или друго поврће можете га јести и самостално. Оно што је важно јесте да буде хрскав споља, а изнутра мекан и сочан… Али, то није лако постићи.

Велики кулинарски мајстори имају своје трикове уз које ово постаје лак задатак, а тајна је неретко у неком посебном, можда и неочекиваном састојку.

Недавно је своју цаку за савршено припремљен хрскави кромпир открио славни кувар Дан Клугер, аутор књиге “Цхасинг Флавоур: Тецхниqуес анд Реципес то Цоок Феарлесслy”. Интересантно је да се његова метода разликује од свих за које сте до сада вероватно чули, али је чак и једноставнија од других.

За Клугеров трик не треба вам пуно посла – не захтева да гулите, сечете или кувате кромпир. Он најрадије користи добро опран млади кромпир и то што ситнији, како га не би секао.

Суштина је да се кромпир пре печења уваља у снег од беланаца, што ће му дати хрскаву корицу, и допринети да буде укуснији. Тек након што се премаже умућеним беланцетом, треба га зачинити, а потом пећи око 20 минута на 200 степени.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas